Vágólapra másolva!
Arséne Wenger, az Arsenal labdarúgócsapatának vezetőedzője idén nyáron megint megpróbálja megszerezni Felipe Melót. A brazil középpályást tavaly is hívta az angol együttes, akkor azonban a Juventust választotta.

A 26 éves Felipe Melo tavaly nyáron igazolt a Fiorentinától a Juventushoz. Akkor sem volt titok, hogy az Arsenal komolyan érdeklődik utána, azonban a brazil középpályás inkább maradt Olaszországban, és a szezont nagy reményekkel kezdő torinói csapatot választotta.

Azonban sem a Juventusnak, sem Felipe Melónak nem úgy alakult az idény, ahogy azt várták: a csapat botladozik, a középpályás pedig teljesen formán kívül játszik. Nem találta a hangot Ciro Ferrarával, de helyzete az edző távozásával, és Alberto Zaccheroni érkezésével sem lett jobb.

Már decemberben felmerült, hogy Juve eladná vagy elcserélné, azonban kérdés volt, aktuális-e még az Arsenal tavalyi érdeklődése. A válasz, úgy tűnik, igen. Arséne Wenger az Emirates-stadionban, azaz az Arsenal otthonában lejátszott Brazília-Írország barátságos meccs előtt határozottan kijelentette, hogy idén nyáron is szívesen látnák a brazilt.

"Tavaly nyáron is figyeltük, remekül játszott. De 2009 februárjában is megnéztem, amikor pazar produkciót nyújtott a válogatottban az Olaszország elleni meccsen. Aztán a Juventushoz került, ahol formán kívülre került, azonban továbbra is úgy tartom, hogy ő egy remek játékos, aki Gilberto Silvával nagyszerű párost alkotna a középpályán. Nem tettünk le róla, hogy egyszer nálunk játsszon."

Felipe Melo 2009 nyarán öt évre írt alá a Juventushoz. A kivásárlási ára 25 millió euró.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!