A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Nincs könnyű helyzetben Carlo Ancelotti, a Chelsea trénere, hiszen elsőszámú kapusa, Petr Cech után a tartaléksorból előlépett Hilário is megsérült, így a hétvégi, West Ham elleni bajnokin Russ Turnbull védheti a Kékek kapuját, akire lehet, hogy az Inter elleni BL-visszavágón is főszerep vár.

Cech még a Chelsea Inter elleni BL-nyolcaddöntőjének első felvonásán szenvedett vádlisérülést, Hilariót ekkor állította a helyére Ancelotti. A portugál kapus az olaszok ellen nem kapott gólt abban a fél órában, ami neki jutott, a Manchester City elleni bajnokin viszont kétszer is nagyot hibázott, el is bukta a meccset a Chelsea 4-2-re.

Hilário a Stoke elleni 2-0-ra megnyert FA-kupa meccsen magabiztos teljesítményt nyújtott, de ágyéksérülés miatt a hétvégén nem áll az olasz edző rendelkezésére, így került a képbe Turnbull, aki nyáron ingyen érkezett a Middlesbrough-tól, és a szezonban mindössze kétszer védett, a Bolton elleni Ligakupa (4-0), és az APOEL elleni BL-találkozón (2-2).

"Nem aggódom, a csapat teljesítménye nem a kapuson múlik. Igaz, hogy Turnbull alig játszott idén, de megbízom benne és a kapusedzőnek hála rengeteget fejlődött, úgyhogy abból sem csinálok problémát, ha Cech és Hilário nem épül fel, és neki kell védenie az Inter elleni BL-visszavágón" - nyilatkozta Ancelotti.

A West Ham ellen a két sérült kapus mellett Ricardo Carvalho, Ashley Cole, Essien és Bosingwa is hiányozni fog, a Chelsea-nek nélkülük kell begyűjtenie a három pontot, hogy tapadjon a Manchester Unitedre, amely két ponttal előzi meg a londoniakat, igaz, egy meccsel többet játszott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!