Vágólapra másolva!
Wayne Rooney, a Manchester United az év legjobb Angliában focizó játékosának választott csatára szerint a Barcelona támadója, Lionel Messi a világ legjobbja jelenleg.

Wayne Rooneyt, a Manchester United válogatott támadóját választotta az idény legjobb játékosává az angol Profi Labdarúgók Szövetsége. A 24 esztendős csatár Cesc Fabregast, az Arsenal Európa-bajnok spanyol csapatkapitányát, Didier Drogbát, a Chelsea elefántcsontparti támadóját, valamint Carlos Tévezt, a Manchester City argentin játékosát előzte meg a voksoláson.

A jelenlegi szezonban eddig 34 gólt szerzett Rooney diadala azt jelenti, hogy sorozatban negyedszer került a díj United-futballistához, tavaly ugyanis Ryan Giggs, az azt megelőző két évben pedig Cristiano Ronaldo részesült ebben az elismerésben.

Rooney, akit ebben az idényben a Barcelona támadójával, Lionel Messivel szokás összehasonlítgatni, a díjátadó után úgy fogalmazott, hogy jelenleg az argentin a világ legjobb játékosa.

"Jó érzés, hogy az emberek hozzá hasonlítgatnak, de szerintem Messi a világ legjobb játékosa" - fogalmazott Rooney. "Hihetetlen dolgokat képes művelni a labdával, ráadásul rengeteg gólt is szerez. Idén is lenyűgöző volt, nem lehet kétséges, hogy ő a legjobb."

Mindent egy helyen az Eb-ről