A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Jótékonysági célra elárverezik azt a mezt, amit Gera Zoltán viselt a Hamburger SV elleni Európa Liga-visszavágón, amelyen a Fulham a magyar középpályás góljának köszönhetően története során először jutott be európai kupa döntőjébe, írja a Pepsifoci.hu oldal.

Április 29-én Londonban Gera Zoltán góljával a Fulham 2-1-re legyőzte a Hamburgot, és bejutott az Európa Liga döntőjébe. A londoniak magyar középpályása most az egyik ismert erre szakosodott weboldalon árverésre bocsátotta azt a mezt, amiben a sporttörténeti jelentőségű gólt rúgta. A Pepsifoci.hu oldalon olvasható blogbejegyzésében Gera azt írja, hogy igény esetén dedikálja is a mezt a licitálás győztesének. A bevételt a Gyermekétkeztetési Alapítvány támogatására fogják fordítani.

"Azért őket választottam, mert nemrégiben láttam egy riportot arról, hogy milyen sok gyereknek jelent napi gondot az étkezés, és, hogy sokan ténylegesen éheznek. A riport után rámentem az alapítvány honlapjára, elolvasgattam róluk elég sok mindent, és szimpatikusnak találtam, ahogy dolgoznak a jó ügy érdekében. Akkor döntöttem el, hogy segítek nekik" - írja a blogjában Gera. A mezre szerda este 19 óráig lehet licitálni.

Gera írt a szerdai, Atetico Madrid elleni Európa Liga-döntőről is, megjegyezve, hogy a felvezetés nem sikerült valami jól, hiszen a Premier League utolsó előtti fordulójában hazai pályán kikaptak 1-0-ra a Stoke Citytől (az azóta lejátszott utolsó körben pedig 4-0-ra az Arsenaltól). Az EL-ben eddig hat gólt szerző magyar játékost aggasztja Damien Duff sérülése.

A hamburgi döntőig vezető út legnagyobb eredményének a Sahtar legyőzését tartja Gera.

"Azt gondolom, hogy az ukránok jelentették a legnagyobb kihívást, mert nagyon erős csapatuk van."

Az Európa Liga-döntőt ér gól a Hamburg ellen

A középpályás várja a nagy meccset, de azt mondja, a pályán nem lesz megilletődött.

"Gyerekkorom óta mindig csak televízión keresztül néztem a döntőket. Még nézőként sem voltam soha ilyen nagy meccsen, azt pedig nem igazán gondoltam, hogy valaha játékosként eljutok. Megilletődni viszont nem fogok, mert az a típus vagyok, aki élvezi a közönséget, és a tétet. Remélem, hogy lesz lehetőségem olyan megmozdulásokra is, amik emlékezetessé teszik majd a meccset."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!