A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a jelenlegi idénytől kitünteti az év legjobb, kontinensen játszó futballistáját. A győztest az idény végén választják majd meg.

Michel Platini UEFA-elnök szerint ezzel az új díjjal életben tartják a hagyományt, amelyet korábban a France Football Aranylabdája jelentett - írta hétfőn a Kicker című lap, amelynek információját a szervezet is megerősítette.

A francia magazin 2011-től már a nemzetközi szövetséggel együtt díjazza az év legjobbját, a kitüntetést immár FIFA-Aranylabdának nevezik - az első jutalmazott Lionel Messi, a Barcelona argentin játékosa volt januárban.

"Mostanában nincs olyan díj, amely a legjobb, Európában szereplő labdarúgót ismerné el" - indokolta az új kitüntetés alapítását Platini.

Az UEFA elképzelései szerint a győztest az aktuális szezont követően, tehát nem az év végén választják meg az 53 tagország szakújságírói, a neki járó "Arany mezt" pedig augusztus végén, Monacóban, a Bajnokok Ligája és az Európa Liga sorsolásán adják majd át.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!