A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Négy piros lapot és több letartóztatást hozott a Liverpool és a Manchester United U18-as meccse. A vendégszurkolók a rengeteg liverpooli halálos áldozatot hozó sheffieldi- és Heysel-tragédiáról daloltak, Aldridge még sosem látott ilyet, és soha többé nem is akar.

Tízezren látták az Anfield Roadon a Liverpool-Manchester United U18-as FA-kupa-meccset. A két csapat az utánpótlásban is presztízsharcot vív, amiről Adorján Krisztián, a hazaiak játékosa tudna mesélni.

A találkozón, melyet a vendégek nyertek 3-2-re, a ManUnited drukkerei a sheffieldi- és a Heysel-tragédiáról énekeltek dalokat - azon a két mérkőzésen összesen 135 Liverpool-szurkoló halt meg. A hétvégi U18-as rangadóról hat embert kidobtak, hármat pedig letartóztattak.

A United szóvivője elismerte: "Szégyenletes a Heyselről és Sheffieldről énekelni. Keményen fel fogunk lépni mindenki ellen, aki ezt teszi."

John Aldridge, a Liverpool legendás csatára, aki jelen volt az 1989-es sheffieldi tragédiánál, nehezen tette túl magát a történteken: "Soha nem láttam eddig ilyet ifjúsági meccsen, és soha többé nem is akarok. Gusztustalan volt."

"Megszoktuk a ManU-drukkerek gúnyolódásait, de borzalmas volt ilyen abszolút beteges dalokat hallani. Nyilvánvalóan egy, csak a balhéért érkező csoport tette. Sajnálom azokat a manchesteri családokat, akik csak szerettek volna látni egy focimeccset" - tette hozzá Aldridge.


Adorján Krisztián végigjátszotta a mérkőzést, melyen bár a Liverpool 2-0-ra vezetett, végül 3-2-re kikapott. Kétgólos hazai előnynél kiállították a Vörösök védőjét, majd a sportszerűtlenül elvégzett büntető után Paul Pogba előbb sárgát kapott, majd reklamálásért egy második lapot és kiállítást. A büntetőt később újrarúgták, gól lett, majd fordított a ManUnited.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!