Vágólapra másolva!
Az esztendő első kontinensviadalát Japán nyerte, az Ázsia-kupa-győztes csapat kapusa, Kavasima Eidzsi be is került aktuális álomcsapatunkba, amelynek csatárait az olasz bajnokságból válogattuk, a védelemben pedig ott van a Real Madridot legyőző Osasuna egyik játékosa, Nelson is.

Kapus:

Kavasima Eidzsi (Japán): az év első kontinensbajnokságát Japán nyerte. Az Ázsia-kupa megnyerésében nagy szerepe volt Kavasimának, aki az elődöntőben a Koreai Köztársaság elleni büntetőpárbajban két tizenegyest is hárított, majd az Ausztrália ellen fináléban is bravúrosan védett.

Hátvédek:

Garry Bocaly (francia, Montpellier): a szezont a Győr elleni kupafiaskóval kezdő csapat továbbra is ott van a francia bajnokság élmezőnyében. A hét végén a Nancy ellen nyert idegenben, a jobbhátvéd győztes gólt szerzett.

Isaac Vorsah (ghánai, Hoffenheim): a januári viharos edzőcsere megviselte a hoffenheimi együttest, amely azonban a hét végén a Schalke idegenbeli legyőzésével megindult felfelé a tabellán. A meccs egyetlen találatát a középhátvéd Vorsah szerezte, aki remekül semlegesítette a gelsenkircheniek sztárját, Raúlt.

Robert Huth (német, Stoke City): Angliában a hét vége az FA-kupában játszottak mérkőzéseket, és több olyan párosítás is akadt, ahol két élvonalbeli gárda találkozott. A Stoke-nak például a Wolverhampton otthonában sikerült nyernie, köszönhetően a német középhátvéd, Huth góljának.

Nelson (portugál, Osasuna): Vadócz Krisztiánék fantasztikus teljesítményt nyújtva 1-0-ra legyőzték a Real Madridot, és a pamplonai gárdában mindenki kiemelkedően futballozott. A balhátvéd Nelson különösen nehéz feladatot kapott, hiszen hol Ángel di Maríával, hol Cristiano Ronaldóval került szembe, de mindkettejüket meg tudta állítani.

Középpályások:

Chris Eagles (angol, Burnley): az egykori manchesteri középpályás messzire került az Old Traffordtól, jelenleg a másodosztályú Burnleyben szerepel, ahol viszont meghatározó embernek számít. A hét végén az FA-kupában a Burton ellen játszott ellenállhatatlanul, és két gólt vállalt a 3-1-es győzelemből.

Nuri Sahin (török, Borussia Dortmund): a sárga-feketék továbbra is magabiztosan menetelnek a bajnoki cím felé, legutóbbi áldozatuk a Wolfsburg volt. Sahin kiemelkedően futballozott: szerzett egy gólt, adott egy gólpasszt, és a harmadik találatot eredményező akcióban is benne volt.

Bakary Sako (francia, Saint-Étienne): az egyik legnépszerűbb francia klub a középmezőnyben szerepel a Ligue 1-ben, és a hét végén az előtte álló Toulouse legyőzésével közelebb került az európai kupaszereplés kiharcolásához. A meccs hőse a korosztályos válogatott középpályás Sako volt, hiszen ő szerezte a hazaiak mindkét találatát.

Thomas Müller (német, Bayern München): a bajorok mindkét meccsüket megnyerték a múlt héten, és az ezúttal bal oldali középpályásként futballozó Müller mind a két összecsapáson remekelt. Az Aachen elleni kupatalálkozón a mezőny legjobbja volt, nem csak két találata miatt, de a Werder Bremen 3-1-es legyőzéséből is gólpasszal vette ki a részét.

Csatárok:

Giampaolo Pazzini (olasz, Internazionale): a 26 esztendős támadó a hetet még a Sampdoriánál kezdte, azonban csütörtökön az Interé lett, és milánói karrierje jobban nem is indulhatott volna. Új együttesébe kétgólos hátrányban állt be, és két találatával előbb egyenlített, majd ő harcolta ki a győzelmet érő tizenegyest.

Edinson Cavani (uruguayi, Napoli): a dél-olasz együttes a hét közben büntetőkkel kiesett az Olasz Kupából az Inter ellen, de Cavani azon a meccsen nem lépett pályára. A hét végi, Sampdoria elleni bajnokin viszont igen, és mesterhármast ért el, amivel 17-re növelte góljainak számát a Serie A-ban.

www.global-soccer.eu

Mindent egy helyen az Eb-ről