Vágólapra másolva!
Vállalja a felelősséget a Real Madrid edzője, ha kiesik a csapata a Bajnokok Ligájából este a Borussia Dortmund ellen. Az első, németországi meccset 4-1-re nyerte a Dortmund, a Real edzője ilyenkor nehéznek érzi a matekozást, de gólról gólra megharcolna a sikerért.

"Ha nem jutunk döntőbe, az én hibám lesz" - mondta lényegre törően Mourinho a Real-Dortmund előtt. A hazaiak edzője hideg fejjel beszélt a meccsről: "Nem szeretek a továbbjutási esélyeinkről beszélni, különösen, mikor egy rossz eredményt kell megfordítanunk. Nehéz matekozni, mikor 1-4-ről indul a csata."

"Dortmundban azt mondtam, fair lenne a németek BL-győzelme. Átvitt értelemben mondtam, mert a futball gyakran igazságtalan. Dortmundban viszont igazságos volt: a győztes megérdemelten nyert, a vesztes megérdemelten kapott ki" - fejtegette a portugál edző.

"Akadt, aki piszkos taktikával vádolt bennünket korábban. Már az Internél is voltak hasonlók, mikor az egész világ rám szállt. Beszélhetünk erről ma is, de annyira tiszták és ártatlanok vagyunk, hogy Lewandowski négy gólt lőhetett nekünk, és egyszer sem szabálytalankodtunk ellene."

Mourinho azért az esti meccsről is beszélt: "Ha rúgunk egy gólt, akkor kell majd még kettő. Percről percre, gólról gólra kell küzdenünk, egész a sírig. Ha úgy focizunk, mint Dortmundban, ki fogunk kapni, ám ha a csapatszellem vezérel bennünket, bármi megtörténhet. Odakint úgy játszottunk, mintha barátságos meccs lett volna."

Mindent egy helyen az Eb-ről