A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Először vesztett pontokat Josep Guardiola irányításával a Bayern München a Bundesligában.

A pénteken a Chelsea ellen európai Szuperkupa-döntőt játszó Bayern kezdőjéből Ribéry, Robben, Lahm, Alaba és Boateng is hiányzott, de az első negyedórában Kroos és Shaqiri is megmozgatta Baumannt, a Freiburg kapusát.

A hazaiak közül a jobbhátvéd Sorg próbálkozott, ígéretes lövése után Neuer tolta ki szépen a labdát a levegőben úszva. A 33. percben vezetést szerzett a Bayern, Sorg elszámolta magát egy beadásnál, Shaqiri így szabadon vehette le a labdát, majd a jobb kapufa segítségével lőtt a kapuba.

A második félidő elején Shaqiri kétszer is helyzetbe került, de mindkétszer Baumann nyerte a párharcot. A 60. percben a Freiburg ráijesztett a Bayernre, Laprovette csavarása a bal kapufát is érintette.

Érezni lehetett, ha a Bayern megszerzi a második gólját, akkor vége a meccsnek, és bár megvoltak a helyzetek, Baumann halmozta a bravúrokat. A 86. percben aztán jött a fordulat, Freis beadása után Höfler üresen maradt, és ballal bevágta a labdát.

Az utolsó percekben, amikor már Lahm, Ribéry és Mandzukic is a pályán volt a Bayern hiába telepedett le a Freiburg kapuja elé, már nem tudott még egy gólt begyötörni.

Bundesliga, a 4. fordulóból előrehozott mérkőzésen:
Freiburg-Bayern München 1-1 (0-1)
gól: Höfler (86.), illetve Shaqiri (33.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!