A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Szeptember 23-án, a Farkasréti temetőben helyezik örök nyugalomra a 80 éves korában elhunyt Csernai Pált, a Bayern München történetének egyik legsikeresebb külföldi edzőjét.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapja szerint a római katolikus szertartás 14.15 órakor kezdődik a Makovecz-teremben.

Joseph Blatter, a nemzetközi szövetség elnöke Csányi Sándor MLSZ-elnökhöz írt levelében fejezte ki együttérzését a magyar labdarúgó-társadalomnak, s az egykori kiváló játékos és edző családjának, barátainak.

Csernai Pál a Csepeli Vasasban kezdte pályafutását, amelynek legnagyobb sikere az volt, hogy 1955-ben kétszer a magyar válogatottban is szerepelt.

Az 1956-os forradalom után az NSZK-ba emigrált, játszott német és svájci csapatokban, majd 1966-ban vonult vissza. Megszerezte az edzői képesítést, így maradt a futball világában, 1977-ben az Aranycsapat korábbi védőjével, Lóránt Gyulával dolgozott a Frankfurtnál, majd követte őt a Bayernhez is.

Amikor Lórántot menesztették, Csernai lett a bajorok edzője, és irányításával kétszer bajnokságot, egyszer kupát nyert a csapat, amely 1982-ben bejutott a BEK-döntőbe.

Később többek között a PAOK Szaloniki, a Benfica - amellyel megnyerte a portugál kupát -, a Borussia Dortmund, az Eintracht Frankfurt és a Hertha csapatát is irányította. Elvállalta a Koreai NDK válogatottjának szövetségi kapitányi tisztét (1993-94), edzői pályafutásának utolsó állomása pedig az EMDSZ Soproni LC volt.

Csernai Pál hosszú betegség után vasárnap halt meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!