Vágólapra másolva!
Hat gólt és 3-3-as döntetlent hozott az Everton-Liverpool rangadó a Premier League 12. fordulójában. Az Arsenal 2-0-ra verte a harmadik helyezett Southamptont.

Az 1894 óta tartó Everton-Liverpool rivalizálás 221. felvonására került sor szombaton, a párharc során a Vörösök 87, a Kékek 66 meccset nyertek korábban.

A Liverpool három ponttal és négy hellyel előzte meg vendéglátóját a meccs előtt, és Brendan Rodgers csak a kispadra ültette a lábát fájlaló Sturridge-et, aki eddig remekül megértette magát a pályán Suárezzel. Az Evertonnál Roberto Martineznek azt kellett eldöntenie, Osman vagy Barkley kezdjen a középpályán, és végül utóbbi mellett döntött.

Mindössze öt perc telt el a meccsből, amikor egy szöglet után Suárez fején csúszott meg a labda, és a teljesen üresen álló Coutinho levette, majd laza mozdulattal elpöckölte a kapus mellett. Csak három percig vezetett a Liverpool, mert az Everton gyorsan válaszolt, Baines szabadrúgása után Barkley fejelte le a labdát, és a kapufánál berepülő Mirallas bekotorta.

A meccs összefoglalója:


A lüktető meccs egészen pazar első húsz percet hozott, amelyben még egy gól született, Suárez mesterien tekert a bal sarokba a szabadrúgásból, a labda a sorfalat megkerülve kötött ki a kapuban. Az Everton ismét gyorsan egyenlíthetett volna, de Mignolet óriásit védett Barkley bal sarokra tartó lövésénél. A félidő végén Dowd bíró vonta magára a Liverpool-játékosok haragját, amikor csak sárgát adott a Suárezt hátulról csúnyán leterítő Mirallasnak.

A második félidőben a megsérülő Baines helyére beálló Deulofeu hagyott ki nagy ziccert, amikor egyedül húzott kapura, de Mignolet-ba lőtte a labdát. A Liverpoolnak is megvolt a lehetősége, hogy újabb gólt szerezzen, de Suárez hiába csinálta meg a helyzetet Allennek, a walesi játékos hat méterről a kapu mellé lőtt. Ráadásul Suárez teljesen üresen futott mellette, ha Allen leadja a labdát, az uruguayinak az üres kapuba kellett volna csak passzolnia. Az Everton nagyon hajtott az egyenlítésért, és bár Mignolet egy ideig bravúrokkal még megakadályozta ebben a hazai csatárokat, Lukaku a 72. percben már túljárt az eszén.

Tizenkét perc volt hátra a meccsből, amikor Gerrard beadása után Suárez az ötösről fejelhetett, de Howard bámulatos reflexszel hárított. Ami kimaradt az egyik oldalon, az bement a másikon, Lukaku egy szöglet után mindenkit túlugrott, és bivalyerős fejest küldött a jobb felsőbe.

Aki azt hitte, ez a vége, az tévedett, a 89. percben Gerrard szabadrúgása után a csereként beállt Sturridge csúsztatott a jobb sarokba. A hosszabbítás perceiben előbb Moses fejelt fölé, majd Suárez bombáját szedte ki Howard, a másik oldalon Deulofeu próbálta a rövid saroknál meglepni Mignolet-t, de a kapus lábbal védett, így maradt a 3-3.

A forduló nagy nyerte az Arsenal lett, Giroud szemfüles gólját követően egy büntetőt is bevágott, így 2-0-ra verte a harmadik Southamptont, és megszilárdította helyét a tabella élén.

Eredmények, Premier League, 12. forduló:
Everton - Liverpool 3-3 (1-2)
gól: Mirallas (8.), Lukaku (72., 83.), illetve Coutinho (5.), Suárez (19.), Sturridge (89.)

Arsenal - Southampton 2-0 (1-0)
gól: Giroud (22., 86., a másodikat büntetőből)

Fulham - Swansea 1-2 (0-0)
gól: Parker (64.), illetve Aaron Hughes (56., öngól), Shelvey (80.)

Hull City - Crystal Palace 0-1 (0-0)
gól: Bannan (81.)
piros lap: Bolasie (78., Palace)

Newcastle - Norwich 2-1 (2-0)
gól: Remy (2.), Gouffran (38.), illetve Fer (80.)

Stoke - Sunderland 2-0 (1-0)
gól: Adam (30.), Nzonzi (81.)
piros lap: Brown (36., Sunderland)

West Ham United - Chelsea 0-3 (0-2)
gól:
Lampard (21., 82., az elsőt büntetőből), Oscar (34.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!