A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A Budapest Honvéd június 30-ig szóló szerződést kötött az Arsenalban és a Fiorentinában is megfordult 26 éves olasz csatárral, Arturo Lupolival. A Serie B-s Varesétől érkező focistát a hazai átigazolási időszak utolsó napján sikerült megszereznie a magyar klubnak.

Lupoli tizenegy éve a Parmában kezdte ifjúsági karrierét, majd 2004-ben megszerezte az Arsenal, amelyben egy Premier League-meccsig jutott.

A londoniak 2006-ban kölcsönadták a Derby Countynak, ahol 35 mérkőzésen hét gólt szerzett. 2007-ben a Fiorentinához szerződött, ám Firenzében nem számítottak rá, háromszor is kölcsönadták. A Trevisóban egy gólig jutott 17 találkozón, a Norwich Cityben ugyanennyi meccsen négyszer volt eredményes. A Sheffield Unitedben tizenegyszer kapott lehetőséget, és két gólt sikerült szereznie.

2009 és 2011 között az Ascoliban 66-szor lépett pályára, 11 gólt szerzett. A Grosseto ingyen szerezte meg, 2013-ig 45/8 volt a meccs/gól átlaga.

Legutóbbi csapatának, a Varesének sem kellett fizetnie a szabadlistás focistáért. Az olasz másodosztályú együttesben ötször lépett pályára, egyszer sem talált be az ellenfelek kapujába.

Lupoli tinédzserként nagy tehetségnek számított, ennek megfelelően az U16-ostól az U21-esig mindegyik korosztályos válogatottban lehetőséget kapott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!