A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Miközben Nikolics Nemanja, a Videoton csatára a bajnokságban hét mérkőzésen nyolc gólt szerzett, az északírek elleni Európa-bajnoki selejtezőn már az első félidőben lecserélték. A csatár szerint mindenkinek vállalnia kell a felelősséget, mert csak úgy lehet előrelépni, és azt mondja, élmény egy olyan támadófocit játszó együttesben futballozni, mint a Videoton.

"Örülök, hogy csapatszinten minden jól működik, és magabiztosan hozzuk a meccseket. Játsszuk is a focit, kiszolgáljuk a közönséget, a szurkolók élvezik a mérkőzéseinket, és mi is jól érezzük magunkat a pályán" - nyilatkozta Nikolics Nemanja a vajdasági Magyar Szónak.

A zentai születésű csatár szerint Joan Carillo edzői kinevezése telitalálat volt, hiszen remek ember, aki nagyon érti a szakmát. „Hosszú még ez a bajnokság, 23 nehéz mérkőzés van még hátra, mindegyiken maximális odafigyelésre lesz szükség. Élmény egy olyan együttesben játszani, amely támadófocit játszik, és ilyen remekül szolgálja ki a csatárokat, mint a csapattársaim engem.”

A kétszeres gólkirály kezdőként kapott helyet az északírek elleni Európa-bajnoki selejtezőn, ám az akkori szövetségi kapitány, Pintér Attila már az első félidőben lecserélte. "Azt hiszem, egy olyan időszakhoz érkeztünk, amikor nem kifogásokat, hanem megoldásokat kell keresni ahhoz, hogy a válogatott ismét sikeres legyen. Jó formában voltam meccs előtt, örültem neki, hogy kezdőként kaptam lehetőséget, és azon voltam, hogy gólokkal segítsem a csapatot. Sajnos nem volt sok gólszerzési lehetőségünk, helyzetünk az egész meccsen, értelemszerűen nekem sem az első félidőben. Ha egy csatárnak nincs helyzete, abból nagyon nehéz gólt lőni. De most nem szabad alibit keresni, mindenkinek vállalnia kell a felelősséget, mert csak úgy tudunk előrelépni."

Nikolics hozzátette, mindenki azon van, hogy Magyarország ismét kijusson egy Európa-bajnokságra. "Nehéz feladat vár ránk, már a Románia elleni meccs sem ígérkezik egyszerűnek, különösen idegenben. Mindenféleképpen ki kell javítanunk a hibákat. Az északírek elleni meccset már nem lehet visszacsinálni, ott sok hibával játszottunk. De a lényeg, hogy felálljunk, mert egy igazi csapat fel tud állni!"

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!