A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1

A németeknél nem ér többet a vb, mint az Eb

vb 2014 döntő, foci, németország - argentína, ünneplés, világbajnok
Germany's defender and captain Philipp Lahm (front-2R) holds up the World Cup trophy as he celebrates with his teammates after winning the 2014 FIFA World Cup final football match between Germany and Argentina 1-0 following extra-time at the Maracana Stadium in Rio de Janeiro, Brazil, on July 13, 2014. AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
Vágólapra másolva!
Legfeljebb 200 ezer euró (61 millió forint) prémiumot kaphatnak fejenként a világbajnok német labdarúgó-válogatott tagjai, ha sikerrel veszik a 2016-os franciaországi Európa-bajnokság selejtezősorozatát.

A német szövetség (DFB) pénteken jelentette be: megegyezett a játékosokkal abban, hogy a mérkőzésekre benevezett futballisták meccsenként 20 ezer eurót kapnak. A csapat tíz selejtező találkozót játszik, így ha egy labdarúgó mindegyiken ott van a keretben, 200 ezer euróval lehet gazdagabb, de ez csak akkor igaz, ha a válogatott kijut az Eb-re.

A német válogatott megérdemelten lett világbajnok Brazíliában Forrás: AFP/Patrik Stollarz


A németek a tavalyi brazíliai világbajnokság selejtezőjében is 20 ezer euró prémiumot kaptak meccsenként, s Wolfgang Niersbach, a DFB elnöke most azt mondta, a vb-cím ellenére nem emelték meg a játékosok juttatását.


A Nationalelf négy forduló után a D csoport második helyén áll hét ponttal, a harmadik skótoknak és a negyedik íreknek ugyanennyi pontja van. Az élről a tízpontos lengyelek várják a folytatást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!