A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Közülük kerül ki a Videoton BL-ellenfele

éjszakai felvétel ÉPÜLET épületrész FOTÓ FOTÓTECHNIKA Közéleti személyiség foglalkozása KÖZTERÜLET sportoló SZEMÉLY szurkoló utcai lámpa ünnepel Székesfehérvár, 2015. május 3.
A Videoton labdarúgói és szurkolói ünnepelnek a székesfehérvári városháza előtt
Székesfehérvár, 2015. május 3. A Videoton labdarúgói és szurkolói ünnepelnek a székesfehérvári városháza előtt 2015. május 3-án, miután a csapat behozhatatlan előnyre tett szert a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójában. Ezen a napon a második helyen álló Ferencváros döntetlent ért el a pécsi PMFC-Matias elleni zárómérkőzésen, így a Videoton előnye 13 pontra nőtt négy fordulóval a bajnokság vége előtt. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A Videotont 2011-ben az osztrák Sturm Graz kiejtette a Bajnokok Ligája selejtezőjében, nagy kérdés, a székesfehérvári bajnokcsapat magyar bajnok idén kivel kerül szembe.

A magyar bajnok - a korábbi évekhez hasonlóan - ismét a a második selejtezőkörben kapcsolódhat be a BL-küzdemekbe.Ebben a körben 34 csapat vesz részt, négyen az első selejtezőkörből érkeznek, 17 csapat pedig kiemelt lesz.

A Vidi.hu számításai szerint Az elmúlt 5 év teljesítménye alapján számított koefficiens-listán a Videoton FC jelenleg 7,950 ponttal rendelkezik, és ez elég ahhoz, hogy Juhász Rolandék is kiemeltek legyenek.

A fehérváriak a legkedvezőtlenebb esetben is elérik a 17. helyet, jelen állás szerint a 15. pozíciót csípnék el.

A lista még nem teljes, de azt már tudni lehet, hogy kik azok, akik benne lesznek abban a kalapban, amelyből kihúzzák majd a Videoton ellenfelét.

Ezek a klubok a következők: Zalgiris Vilnius (litván), FK Astana (kazah), Stjarnan (izlandi), Dundalk FC (ír), Hibernians FC (máltai), Dila Gori (grúz), Fola Esch (luxemburgi), Vardar Szkopje (macedón), Rudar Pljevlja vagy Sutjeska Niksic (montenegró), Dacia Chisinau vagy Milsami Orhei (moldáv), Pyunik (örmény) vagy az első selejtezőkörös legyőzője, FC Santa Coloma (andorrai) vagy az első selejtezőkörös legyőzője, Levadia Tallinn (észt) vagy az első selejtezőkörös legyőzője.

Az első selejtezőkörből érkező csapatok kiléte még nem biztos, amennyiben - annak ellenére, hogy kiemeltek - kiesnek, akkor az ellenfelükkel kerül szembe a Videoton.

A bajnoki cím ünneplése Székesfehérváron Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az első selejtezőkör nem kiemelt csapatai: Crusaders (északír), B36 Tórshavn (feröeri), Lincoln Red Imps (gibraltár) és a San Marinó-i bajnok.

A fent felsorolt csapatok mellett még további négy olyan csapat van, amelyből kikerülhet a Videoton ellenfele. De hogy mely klubokról van szó, az még nem biztos. Még azt sem lehet tudni, hogy melyik országból érkezik, és az sem dőlt el, hogy ezekben az országokban ki lesz a bajnok.

Akár a Steaua is szembejöhet

Amennyiben minden bajnokság a jelenlegi állás szerint ér véget, akkor a következő csapatokat is a Vidi elé vetheti a sors.

FK Szarajevo (vagy bosnyák riválisai, a Zseljeznyicsar, a Siroki Brijeg vagy a Zrinjski Mostar), AS Targu Mures (román), AS Trencín (szlovák), FK Ventspils (litván - már bajnok, de még nem biztos, hogy kiemelt lesz.)

A Steaua és a Zsolna kiemelt lesz, amennyiben megnyeri a román, illetve a szlovák bajnoki címet.

Az alábbi csapatok szintén szembekerülhetnek még a Videotonnal bizonyos feltételek teljesülése esetén. Jagiellonia Bielystok (ha bajnok, akkor biztosan), Skenderbeu Korce (albán; ha három teljesül ezek közül: a Steaua, a Zsolna és a Zseljeznyicsar bajnok, és a Jagiellonia Bielystok nem az), A walesi The New Saints első körös legyőzője (ha kettő teljesül ezek közül: a Steaua, a Zsolna és a Zseljeznyicsar bajnok és a Jagiellonia Bielystok nem az) - olvasható a Videoton weboldalán.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!