A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Dárdai Pál örül, hogy sok gólt lőtt a csapata, és mivel ezen kívül azt kérte a csapatától, ne kapjanak gólt, teljesen elégedett volt az első félidővel. A magyar válogatott kapitánya elmondta, miért ült le a csapata a második játékrészre, és hogy néhány alapember kivételével mindenkinek küzdenie kell a csapatba kerülésért. 

Nehézkesen indult, de aztán felpörögtünk. Azt kértem a fiúktól, ne kapjunk gólt, és rúgjunk sokat, hogy jó szájízzel távozzanak a debreceni szurkolók, és ez végül sikerült is – kezdte értékelését Dárdai Pál a litvánok elleni, nagyon sima 4-0 után.

„Láttam, ami jó volt, és láttam olyat is, ami nem tetszett. Mielőtt a második félidőről beszélnénk, tudni kell, hogy egy 4-0-ra vezető csapatba nagyon nehéz felpörögve beszállni, ráadásul ilyenkor amúgy is kell egy kis idő, hogy megszokják egymást a fiúk. Ez most így sikerült” – védte meg játékosai második félidei teljesítményét Dárdai. „De ez egy barátságos meccs, nem az eredmény vagy a gólszerző személye a fontos.”

Dzsudzsákék simán nyertek Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Dárdai elmondta, számára azért van értelme az ilyen felkészülési meccseknek, mert tudtak előtte hármat edzeni, és jövő héten is rá tudnak dolgozni a ma látottakra, így még akkor is volt értelme a litvánok elleni meccsnek, ha sem a kezdőcsapat, sem a formáció nem hasonlított a finnek ellen várhatóra.

Volt, ami nem tetszett a kapitánynak

„Nem tetszett, hogy a távolságokat néha rosszul vettük fel, nem volt kellő nyomás a bedobásoknál, keveset presszingeltünk. Nem az egész meccsen, de sokszor kellett szólnom miatta – mondta Dárdai, majd hozzátette, a litvánok elleni teljesítmény nem ok se a bekerülésre, se a kimaradásra a válogatott kezdőjéből.

„Németh Krisztián például nem játszott ma jól, nem láttuk tőle azt, amiben nagyon erős, a védők és a középpálya közti résbe való bemozgás, de ettől még bőven van esélye akár a helsinki kezdőcsapatba kerülni. Megnézzük, hogy dolgozik a héten, és mennyire lesz friss pénteken, aztán eldöntjük, kik alkotják majd a csapatunkat Finnországban.”

Dárdai Pál edzést tart a válogatott tagjainak Forrás: MTI/Kovács Tamás

„Megszokhatták már tőlem, hogy vannak alapembereim, a többi poszton pedig folyamatos versenyhelyzetet tartunk fent, hogy mindig a legjobb formában levő játékost tudjuk pályára küldeni. Így lesz ez jövő héten is.”

Dárdai szerint jól dolgoznak a játékosai, de muszáj folyamatosan fejlődniük, mert csak így lehet eredményes a csapata. „Most már többet követelek a játékosaimtól, itt az ideje, hogy meccs közben is képesek legyünk váltogatni a játékunkat, mert nagyon nem szeretném, ha kiismerhetőek lennénk.”

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!