A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Külföldön készülnek a szezonra az NB I-es focicsapatok

Fradi-Videoton, Groupama Aréna, 2017.12.02.
Joseph Paintsil ősszel lőtt csodagóljára még sokáig emlékezni fognak
Vágólapra másolva!
Habár itthon egyelőre híre sincs a télnek, a kora tavaszias január-februárból kellemesebb klímájú országokba utaznak edzőtáborozni a magyar élvonalban szereplő focicsapatok - írja a Blikk. Törökország és Spanyolország számít a legnépszerűbbnek, több klub is a mediterrán térségekben készül majd a szezonra.

Törökországot hat csapat, vagyis az NB I-es mezőny fele választotta úti céljának. Több együttes Spanyolországba utazik, köztük a Fradi, amely még Portugáliába is ellátogat, hogy minél sikeresebben felkészüljön. A Puskás Akadémia szintén kétszer edzőtáborozik, egyaránt spanyol földön.

A külföldi edzőtáborozás nem olcsó, a Blikk úgy tudja, a 10 napos törökországi kiruccanás 6,5–8,5 millió forint közötti összegbe kerül, a spanyolországi és a portugáliai vizit drágább, mintegy 8,5–11 millió Ft. Az ár tartalmazza a repülőjegyet, a szállást, az étkezést és az edzőmérkőzések költségeit is.

A Fradi és a Videoton játékosai is külföldön készülnek Fotó: Polyák Attila - Origo

Az újonc Balmazújváros mellett csak a Vasas marad itthon, a többi klub január közepétől február közepéig utazik.

A DVSC vezetőedzője a lapnak azt mondta, elsősorban a jobb körülmények miatt mennek Törökországba.

Az edzőtáborozás emellett a csapatépítés szempontjából is előnyökkel jár, kiragadja a játékosokat a monotonitásból, új impulzusok érik őket"– mondta Herczeg András.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!