A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Erre ki számított? A Barca otthon ikszelt az újonccal

Messi
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi eyes the ball during the Spanish league football match between FC Barcelona and Getafe CF at the Camp Nou stadium in Barcelona on February 11, 2018. / AFP PHOTO / Josep LAGO
Vágólapra másolva!
A Barcelona meglepetésre csak 0–0-s döntetlent játszott a Getaféval a spanyol bajnokság 23. fordulójában. Olvad az előny, az Atlético Madrid már csak hét pontra van Messiéktől.

A meccs első félideje a Guardiola-korszakot idézte: a Barcelona óriási fölényben, 80 százalékos labdabirtoklással játszott, de nem tudta feltörni a betömörülő ellenfelét. Erre rájött, hogy a kulcsjátékosok is formán kívül fociztak,

Coutinho kifejezetten rossz volt, és az idén nyerő párosnak számító Messi–Alba kettős sem működött igazán.

Nehezen lendültek bele Messiék Forrás: AFP/Josep Lago

Az első félidő élvezhetőségéről mindent elárul, hogy

két-két lövése volt a csapatoknak, kaput egyikőjük sem talált.

A szünet után a Getafénak már csak az volt a célja, hogy tördelje a játékot és húzza az időt. A 63. percben Valverde kettőt cserélt, lehozta Alcácert és Coutinhót, a helyükre Dembélét és Iniestát küldte be. Ők sem tudtak azonban életet lehelni a Barcába:

hiába a fokozódó nyomás és a győzelmi kényszer, Mina fejesét leszámítva nem volt igazán nagy helyzet a vendég kapu előtt.

Nem mintha nagyon aggódniuk kellene a Barca-szurkolóknak, hiszen még így is hét pont az előnyük a második Atlético előtt, de az újonc elleni 0–0, ráadásul hazai pályán, nem egy olyan eredmény, amit bárki előre aláírt volna.

44Sárga lapMauro Arambarri
54Sárga lapSergio Busquets
65Sárga lapAntunes
90Sárga lapYerry Mina
90Sárga lapVicente Guaita
Összeállítások
4-2-3-1
4-2-3-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

A másik két esti mérkőzésen az Espanyol 2-2-es döntetlent játszott a Celta Vigo otthonában, míg a Valencia hazai pályán nyert 3-1-re a Levante ellen.

La Liga, 23. forduló:
FC Barcelona-Getafe 0-0
Celta Vigo-Espanyol 2-2 (1-1)
FC Valencia-Levante 3-1 (1-1)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!