A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Bódog évfordulós diadala, Vignjevic cseréi győzelmet értek az Újpestnek

Újpest, MTK
Tischler Patrik, az Újpest és Gengeliczki Gergő, az MTK játékosa a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén
Vágólapra másolva!
Kedden este a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a Puskás Akadémia 1-0-ra kikapott a Diósgyőrtől a Pancho Arénában, míg az Újpest FC 2-1-re legyőzte a másodosztályban listavezető MTK-t.

A nyolctagú mezőny szinte minden csapata büszkélkedhet már korábbi kupagyőzelemmel, Pintér Attila csapata viszont történelmet írna a sikerével.

Bódog Tamásnak, a DVTK edzőjének azért lehetett különleges a mérkőzés, mert napra pontosan egy évvel ezelőtt nevezték ki a miskolci csapat élére.

A Puskás Akadémia támadóját, Prosser Dánielt kikapcsolta a miskolci védelem Forrás: Döme László Balázs

Az első lehetőség a vendégek előtt adódott a 13 percben.

Ugrai beadását követően Joannidisz fejelt középről, léc alá tartó labdáját Hegedüs bravúrral tolta szögletre. A Puskás Akadémia első komoly helyzetére a 19. percig kellett várni. Zsidai a félpályáról indította Hentyt, aki egyedül vihette kapura a labdát, Antal azonban jó ütemben kimozdulva védeni tudott. Nem sokkal később ismét a nigériai támadó próbálkozott, de az életerős lövése elment keresztbe a kapu előtt. A 34. percben megszerezte a vezetést a Diósgyőr. Nikolaosz Joannidisz csapott le egy lecsorgó labdára a tizenhatos bal oldali sarkánál, tolt egyet-kettőt rajta, majd élesen kilőtte a kapu bal oldalát (0-1).

A második félidő első nagyon helyzete Márkvárt Dávidé volt. A 64. percben a Puskás Akadémia középpályása kapott jó labdát a tizenhatos előterében, tolt egyet rajta, majd kissé jobbról a hosszú alsó sarkot célozta meg, a labdája centikre ment el a jobb kapufa mellett. A 71. percben újabb felcsúti helyzet maradt ki. Knezevic beadása után Perosevic elé került a labda, a hat méterről leadott lövésébe Ioannidisz vetődött bele önfeláldozóan.

Pintér Attila csapata a 77. percben járt legközelebb az egyenlítéshez.

Egy baloldali szöglet után egy hazai játékos megcsúsztatta a labdát, amit a csereként beálló Radó András szinte a gólvonalról tessékelt be a kapuba, de Szőts Gergely játékvezető les miatt nem adta a találatot.

Bódog Tamás, a Diósgyőr vezetőedzője egy évvel ezelőtt kezdte a munkát Miskolcon Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Az utolsó negyed órában a Puskás Akadémia főleg felívelt labdákkal próbálkozott, de a felcsúti csapat nem tudta kiharcolni az egyenlítést. A DVTK játékosai győzelemmel köszöntötték az egy éve Miskolcon dolgozó Bódog Tamást, míg Pintér Attila továbbra sem lehet elégedett. Csapatának a debreceni Nagyerdei Stadionban kell majd csodát tennie a három hét múlva esedékes visszavágón.

Magyar Kupa, negyeddöntő, első mérkőzés
Puskás Akadémia-Diósgyőri VTK 0-1 (0-1)

Az Újpest FC egygólos előnyből várhatja az MTK elleni negyeddöntő visszavágóját.

A hetedik percben a vendégeké volt az első helyzet. Korozmán Kevin 19 méterről bombázott kapura, azonban a labda elkerülte Gundel-Takács Bence kapuját. A 16. percben óriási újpesti helyzet maradt ki. Egy baloldali szöglet után Bojan Sankovic fejelte vissza a labdát az érkező Balázs Benjáminnak, aki tíz méterről akrobatikus mozdulattal lőtt kapura, de a labda pár centivel elkerülte a bal alsón sarkot.

A 20. percben az Újpest már egy meg nem adott gólig is eljutott.

Tischler Patrik szerzett labdát az MTK tizenhatosa előtt, az érkező Soma Novothny pedig futtából a jobb alsó sarokba lőtt. Berke Balázs játékvezető azonban érvénytelenítette a találatot, mert úgy látta, hogy az újpesti csatár a labdaszerzés előtt visszahúzta az MTK védőjét, Gengeliczki Gergőt.

Nagy Dániel továbbra is bombaformában futballozik Forrás: ujpestfc.hu

A 37. percben megszerezte a vezetést az Újpest.

Egy baloldali szabadrúgásra a középső védő Mijusko Bojovic érkezett, és hat méterről a bal alsó sarokba fejelt. Sokáig nem örülhettek a lila-fehér szurkolók, ugyanis egy perccel később egyenlített az MTK. Deutsch Bence baloldali beadására Vass Patrik érkezett a hosszú oldalon, és az elmélázó újpesti védelem asszisztálásával közelről a bal alsó sarokba belsőzött.

A második félidőben az Újpest újra megszerezte a vezetést. A 67. percben a csereként beálló Obinna Nwobodo viharzott el a jobbszélen, középre tette labdájára a szintén a becserélt Nagy Dániel érkezett, és tíz méterről a kapu közepébe bombázott. A 74. percben egyenlíthetett volna az MTK.

Vass Patrik került ziccerbe, azonban a jobb alsó sarokba tartó lövését Gundel-Takács Bence parádés mozdulattal spárgázva hárította.

A 80. percben az első MTK-gólt előkészítő Deutsch Bence ment el a baloldalon, majd az alapvonal előtt Vincent Onovo elválasztotta a labdától, de Berke Balázs játékvezető nem látott szabálytalanságot.

Nebojsa Vignjevic, az Újpest FC edzője remek érzékkel nyúlt bele a meccsbe Forrás: ujpestfc.hu

Az utolsó percekben az Újpest már nyugodtan gurigázott, míg az MTK sem törte magát az egyenlítésért, hiszen rúgott egy gólt idegenben, így minden esélye megmaradt, hogy kiharcolja a továbbjutást a három hét múlva esedékes visszavágón a Hidegkuti Nándor Stadionban.

Magyar Kupa, negyeddöntő, első mérkőzés
Újpest FC-MTK Budapest 2-1 (1-1)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!