A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Működött a kémia Messi és Suárez között, bajnok a Barcelona

Barcelona
Barcelona's Brazilian midfielder Philippe Coutinho (C) celebrates with teammates after scoring a goal during the Spanish league football match between Deportivo Coruna and FC Barcelona at the Riazor stadium in Coruna on April 29, 2018. / AFP PHOTO / MIGUEL RIOPA
Vágólapra másolva!
A spanyol bajnokság 35. fordulójában a Barcelona idegenben 4-2-re győzött a Deportivo ellen, ezzel matematikailag is bebiztosította 25. bajnoki címét. Messi hármat lőtt, mindet Suárez passzából. A Depor kiesett.

A Barca azzal a tudattal lépett pályára, hogy már egy döntetlen is elég a bajnoki címhez. Az alkalomból kifolyólag nem is bízott semmit a véletlenre, és a szebbik arcát mutatta, leszámítva egy-két esetet.

A katalánok támadásaiban megvolt a lendület és a fantázia, ennek eredményeként már korán, a hetedik percben megszerezték a vezetést. Az egész meccsen jól futballozó Dembélé adott gólpasszt Coutinhónak. A Depor erre csak egy lesgóllal tudott válaszolni.

Három fordulóval a vége előtt bajnok a Barcelona Forrás: AFP/Miguel Riopa

A 38. percben Messi növelte az előnyt, de még mielőtt a Barca-kispad a pezsgőért nyúlhatott volna, Lucas Pérez szépített. A galíciaik nem adták könnyen magukat, naná, hiszen még egy nagyon halovány esélyük volt a bent maradásra. És ha még volt, miért ne akarták volna megragadni? A 64. percben Colak egyenlített.

A Barcelona viszont Barcelona, Messi pedig Messi. Az utolsó tíz percben az argentin lőtt még kettőt - csakúgy, mint az elsőnél, ezeknél is Suárez adta a gólpasszt -, így a Barcelona győzelemmel ünnepelte 25. bajnoki címét. A Depor kiesett.

Összefoglaló ITT.

7GólPhilippe Coutinho
20Sárga lapFabian Schaer
38GólLionel Messi
40GólLucas Perez
58Sárga lapNelson Semedo
64GólEmre Colak
82GólLionel Messi
85GólLionel Messi
Összeállítások
4-1-2-1-2
4-4-2
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!