A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1

A Liverpool lesz a Real Madrid ellenfele a BL-döntőben

Liverpool
Liverpool's Senegalese midfielder Sadio Mane (L) scores during the UEFA Champions League semi-final second leg football match AS Roma vs Liverpool FC at the Stadio Olimpico in Rome on May 2, 2018. / AFP PHOTO / Alberto PIZZOLI
Vágólapra másolva!
Ugyan a Liverpool 4–2-re kikapott a Romától, de 7–6-os összesítéssel így is bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, ahol a Real Madrid lesz az ellenfele. Di Francesco csak most sajnálhatja igazán, hogy eltaktikázta az első meccset.

Az első meccsen Di Francesco naívan elhitte, hogy az, ami működött Messi és a Barcelona ellen, működni fog Szalah és a Liverpool ellen is. Nagyon nem így lett. Az olasz gyakorlatilag a vesztébe küldte csapatát a háromvédős felállással és a felezővonalig feltolt védelemmel – fél óra után a Liverpool úgy rohant át rajta, ahogy akart.

Di Francesco eltaktikázta magát Forrás: AFP/Filippo Monteforte

A végén azonban sikerült két gólt szerezniük, így legalább azt elérték, hogy egy minimális esélyük (= Barcelona elleni csoda) legyen a továbbjutásra. „Ha a csapatból valaki azt hinné, hogy lefutott a párharc, az inkább el se jöjjön a visszavágóra" – mondta Di Francesco az 5–2-es vereség után.

Valószínűleg senki se hitte ezt, mert a sérülteken kívül nem volt hiányzó a Románál. Ahogy a Liverpoolnál sem: Chamberlaint leszámítva (Wijnaldum került be helyette) Klopp ugyanazt a kezdőt küldte pályára mint múlt kedden.

A Románál ez most 4-3-3 volt:

A szezon során bejáratott 4-3-3 sokkal jobban állt a Romának, olyan szempontból, hogy a Liverpool egyszer sem tudta megkontrázni. Önszántából. A kilencedik percben ugyanis Nainggolan elpasszolta magát a félpályánál, az angolok pedig azonnal büntettek. Pontosabban Mané.

Hat perccel később Milner is gólt szerzett, csak épp a rómaiaknak: Lovren akart felszabadítani, de ehelyett fejbe rúgta csapattársát, akiről a kapuba pattant a labda.

Sebaj, újabb tíz perc elteltével megint a Liverpoolnál volt az előny. Wijnaldum fejelt gólt egy szöglet után. És nem, nem volt lesen, bármennyire is ezt akarták elhitetni a rómaiak. A szünetig még volt helyzet mindkét kapu előtt, de ezek nem voltak különösebben veszélyesek – leszámítva egy El Shaarawy-lövést, ami a kapufáról jött ki.

Mané szerzett vezetést a Liverpoolnak Forrás: AFP/Alberto Pizzoli

A Roma nem engedte el sem a meccset, sem a továbbjutást: az 52. percben Dzeko egyenlített. Innentől kezdve a hazaiaknak egy céljuk volt: lehetőleg minél kevesebb érintésből és minél gyorsabban eljutni az ellenfél kapujáig, és ott gólhelyzetet kialakítani. Dzeko, El Shaarawy és a csereként beállt Ünder előtt is adódott lehetőség, de vagy Karius, vagy Alexander-Arnold keze (hm...) megmentette a Liverpoolt.

A túloldalt Alissonnak egyszer kellett védenie, Firmino lövésénél.

A 86. percben Nainggolan javította az első félidőben elkövetett óriási hibáját, és megnyerte a meccset a Romának. A belga középpályás hatalmas gólt rúgott. Aztán, amikor már majdnem vége volt, lőtt még egyet, ezúttal tizenegyesből, a 93. percben. Di Francesco ebben a pillanatban bánhatta csak igazán az első meccset.

A Liverpool 7–6-os összesítéssel jutott be a május 26-ai döntőbe, ahol a Real Madrid lesz az ellenfele.

Összefoglaló.

1Sípszó (kezd + vég)
9Gól
9GólSadio Mane
15Öngól
15ÖngólJames Milner
25GólGeorginio Wijnaldum
26Gól
44Sárga lapDejan Lovren
44Sárga lapDejan Lovren
46Sípszó (kezd + vég)
46Sípszó (kezd + vég)
52Gól
52GólEdin Dzeko
53CsereLorenzo Pellegrini
75CsereStephan El Shaarawy
76Sárga lapAlessandro Florenzi
77Sárga lapAlessandro Florenzi
83CsereSadio Mane
84Sárga lapKonstantinos Manolas
84Sárga lapAndrew Robertson
84Sárga lapKonstantinos Manolas
85Sárga lap
86Gól
86GólRadja Nainggolan
87CsereRoberto Firmino
90Sárga lapDominic Solanke
90Sárga lapDominic Solanke
92CsereTrent Alexander-Arnold
9311-es
93Belőtt 11-es
94Sípszó (kezd + vég)
Összeállítások
4-3-3
4-3-3
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!