Pelé megint lukra futott

Former soccer player, Edson Arantes do Nascimento, Pele, addresses official opening of the World Economic Forum for Latin America at the Grand Hyatt Hotel
The former soccer player, Edson Arantes do Nascimento, Pele, addresses the official opening of the World Economic Forum for Latin America at the Grand Hyatt Hotel, south of Sao Paulo, on Wednesday. Photo: NILTON FUKUDA/ESTADAO CONTEUDO
Vágólapra másolva!
A háromszoros brazil világbajnok, Pelé még 1990-ben azt mondta, hogy az ezredfordulóra afrikai világbajnoka lehet a labdarúgásnak. 2000 óta 18 év telt el, Pelé megint lukra futott.

A szenegáli válogatott olyan ostoba módon esett ki a világbajnokságról, hogy az hihetetlen. Az afrikai együttes 1-0-ra kikapott Kolumbiától, míg Japán 1-0-s vereséget szenvedett a lengyel csapattól. Szenegálnak több sárga lapja volt, mint a japán csapatnak, ez döntött.

A helyzet az, hogy Szenegál arra bazírozott, hogy a lengyel vezetés megszerzése után Kolumbiának jó lesz a 0-0, mert ezzel a dél-amerikai és az afrikai csapat jutott volna tovább.

Csakhogy arra nem számítottak, hogy Kolumbia nyerni akar. Így a dél-amerikai válogatott beleköpött Szenegál levesébe, és kiejtette az afrikaiakat.

Pelé pedig álmodozhat tovább.

Mindent egy helyen az Eb-ről