A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga első fordulójának záró mérkőzésén az Újpest FC 2-0-ra kikapott az újonc MTK Budapesttől a Szusza Ferenc Stadionban.

Az élvonalba egy szezon után visszatérő MTK Budapest a Sevilla elleni Európa Liga-mérkőzésre készülő Újpesthez látogatott. A kék-fehéreknél Feczkó Tamás vezetőedző élete első élvonalbeli mérkőzése készült, csapata nagy részének azonban már volt NB I-es tapasztalata. Elég, ha csak Kanta József, Kulcsár Tamás vagy a nyáron szerződtetett Bognár István és Pintér Ádám nevét említjük.

Feczkó Tamás, az MTK Budapest vezetőedzője Forrás: mtkbudapest.hu

A két csapat az előző idényben a Magyar Kupában találkozott egymással, a lilák idegenben szerzett több góllal jutottak tovább a párharcból. A 2016–2017-es szezonban az Újpest nem tudott nyerni bajnokin a kék-fehérek ellen, sőt, bajnoki meccsen 2015. május 16. óta nyeretlen az MTK ellen.

A kék-fehérek nagy elánnal vetették bele magukat a küzdelembe, Kulcsár Tamás már az első percben sárga lapot kapott, miután rácsúszott Obinna Nwobodóra.

A 11. percben Novothy Soma tört be a tizenhatoson belülre, Deutsch Bence mellett megcsinált egy cselt, azonban a lövés pillanatában a hátra érkező Vass Ádám szerelni tudta. A 14. percben a Neftcit elleni Európa-liga-selejtezőn parádésan futballozó Zsótér Donát hozta helyzetbe a védelemből előretörő Pávkovics Bencét, akinek a 13 méteres lövése centikkel suhant el a jobb kapufa mellett.

Vass Patrik állandó veszélyt jelentett a jobb oldalon Forrás: mtkbudapest.hu

A 19. percben az MTK előtt adódott az első ziccer. Egy labdaszerzés után Lencse László tálalt a középen érkező Kulcsár Tamáshoz, aki estében 10 méterről kapura lőtt, de Filip Pajovic bravúrral szögletre ütötte a labdát. A sarokrúgás után a kék-fehérek talán még nagyobb helyzetet hagytak ki. Kanta József beívelt labdája elszállt az újpesti védők feje felett, a hosszú oldalon érkező Deutsch pedig teljesen szabadon lőhetett, de három méterről az oldalhálóba belsőzött.

A 25. percben ismét az MTK veszélyeztetett. Bognár István külsővel indította a jobbnoldalon kiugró Vass Patrikot, aki 14 méterről a jobb alsó sarkot vette célba, de Pajovic leért a lövésre.

Egy perccel később a sokadik MTK-ziccer már gólt eredményezett.

Kanta ugratta ki a jobb oldalon Vasst, aki ezúttal középre tekert, az újpesti Litauszki Róbert luftot rúgott az ötösön, míg a hosszú oldalon érkező Lencse a kapu jobb oldalába pöckölte a labdát.

A 30 éves támadó legutóbb 2016. április 23-án, az Újpest játékosaként szerzett gólt az élvonalban. A Groupama Arénában volt eredményes a Ferencváros ellen.

A 35. percben tizenegyest reklamáltak az újpestiek. Dzenan Burekovic bal oldali beadását az ukrán Jevhen Szelin a saját kezére fejelte, azonban Kassai Viktor játékvezető határozottan továbbot intett. A 42. percben egyenlíthettek volna a lila-fehérek. Obinna 16 méteres lövése a bal kapufán csattant.

Lencse László beköszönt korábbi csapata ellen Forrás: mtkbudapest.hu

A második félidőt az Újpest kezdte mezőnyfölényben, az MTK tudatosan átengedte a területet, és kontrajátékra rendezkedett be. Az 58. percben Artem Kicsak védte Obinna éles szögből leadott lövését.

Egy perccel később duplán bosszankodhattak az újpestiek.

Novothny Soma tűnt el a tizenhatoson belül két MTK-védő szorításában, de Kassai Viktor ezúttal sem ítélt tizenegyest. Pár másodperccel később viszont azonnal kiállította Branko Pauljevicet, aki kőkeményen megtaposta Kanta Józsefet.

Kassainak ez volt NB I-es pályafutása 74. kiosztott piros lapja.

A 66. percben kis híján egyenlített az Újpest. A Neftcit elleni Európa-liga-selejtezőn bombagólt szerző Bojan Sankovic gondolt egyet, és 18 méterről megkínálta Kicsakot, de a lövése pár centivel elkerülte a bal alsó sarkot. Egy perccel később a mezőny egyik legjobbja, a nyáron igazolt Bognár István került ziccerbe, pimaszul kötényt próbált adni Pajovicnak – ami ugyan sikerült –, de a labda végül az oldalhálóban kötött ki az újpesti kapu helyett.

Kassai Viktor ezúttal sem volt szívbajos, felvállalta a rizikós döntéseket Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A 78. percben egy MTK-kontra végén Lencse tört be a tizenhatoson belülre, majd egy befele cselt követően a bal felső sarkot célozta meg, de a lövése elkerülte a kaput. A mérkőzés hajrájára az Újpest vezetőedzője pályára küldött két támadót, Tischler Patrikot és a macedón Viktor Angelovot, és úgy tűnt, ez meghozza az eredményt. A 84. percben egy szabadrúgás után Tischler csúsztatott korábbi klubja kapujába, de Kassai les miatt érvénytelenítette a találatot.

Feczkó Tamás, az MTK vezetőedzője ünnepel játékosaival az újpesti győzelmet követően Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A 92. percben eldőlt a mérkőzés.

Takács Roland hozta százszázalékos ziccerbe Lencse Lászlót, az MTK támadója azonban annyit várt a lövéssel, amíg a hátra érkező Balázs Benjámin fel nem borította. Kassai büntetőt ítélt, az újpesti játékost pedig kiállította. A tizenegyest a csapatkapitány Kanta József higgadtan a kapu közepébe lőtte a balra vetődő Pajovic mellett.

Az MTK Budapest egy év szünetet követően győzelemmel tért vissza az élvonalba, míg az Újpest vereséggel hangolt a csütörtöki Sevilla elleni Európa-liga-mérkőzésre.

2Sárga lapTamas Kulcsar
26GólLászló Lencse
59Piros lapBranko Pauljevic
90Piros lapBenjamin Balazs
Összeállítások
4-2-3-1
4-1-4-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Ferencvárosi TC 33 23 5 5 80-30 50 74
D
GY
GY
V
GY
2.
Paksi FC 33 17 9 7 51-42 9 58
V
GY
D
D
GY
3.
Puskás Akadémia FC 33 15 8 10 60-35 25 55
GY
V
GY
GY
GY
4.
Fehérvár FC 33 16 11 6 55-40 15 54
D
V
GY
V
D
5.
DVSC 33 14 13 6 49-48 1 48
V
GY
V
GY
V
6.
Kecskeméti TE 33 13 14 6 45-45 0 45
GY
D
D
GY
GY
7.
DVTK 33 12 12 9 50-56 -6 45
GY
D
V
GY
D
8.
MTK Budapest 33 12 13 8 43-62 -19 44
GY
V
V
V
D
9.
ZTE FC 33 12 14 7 54-60 -6 43
D
GY
GY
D
V
10.
Újpest FC 33 11 18 4 45-67 -22 37
V
V
GY
V
V
Teljes lista
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!