A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Messi pimasz szabadrúgásgólja volt a hatezredik a Barca történelmében

fbl Horizontal
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi celebrates after scoring a goal during the Spanish league football match between Barcelona and Alaves at the Camp Nou stadium in Barcelona on August 18, 2018. / AFP PHOTO / LLUIS GENE
Vágólapra másolva!
A címvédő Barcelona hazai pályán 3-0-ra győzött az Alavés ellen a spanyol bajnokság nyitófordulójában. Messi duplázott.

Coutinhót leszámítva Valverde a gálakezdővel állt ki a szezon első bajnokijára. Ennek ellenére a Barca támadásai akadoztak, a játékosok sokszor lassúak és körülményesek voltak, csak a félidő végére tudtak felpörögni. A 38. percben Messi találta el a felső lécet szabadrúgásból, majd a 21 éves Dembélé került kétszer is ziccerbe, de elsőre Pachecóba lőtte a labdát, másodjára a kapu mellé belsőzött.

Messi lőtte a hatezredik Barca-gólt Forrás: AFP/Lluis Gene

A vendégeknek egy célja volt: túlélni. Amikor lehetőségük adódott, ketten-hárman megindultak, és próbálták gyorsan, lehetőleg minél kevesebb érintésből befejezni a támadást, de helyzetekig nem jutottak el, Ter Stegennek egyszer sem kellett védenie a 90 perc alatt.

Szünetben beállt Coutinho, a Barca valamivel gyorsabb lett, komoly gólszerzési lehetőséget azonban nem tudott kialakítani, a játékosok körbelövöldözték a kaput. Ahogy telt az idő, úgy fáradt az Alavés, ez pedig buta hibákhoz és fölösleges szabálytalanságokhoz vezetett. A 63. percben Duarte buktatta Messit a tizenhatos előterében, a szabadrúgáshoz az argentin állt oda, aki pimasz módon előtte a labdát a felugró sorfal alatt. A kapusnak esélye sem volt. Ez volt a Barca történetének hatezredik gólja a ligában. Érdekesség, hogy az ötezrediket is Messi szerezte, 2009-ben, egy Racing Santander elleni bajnokin.

A folytatásban Messi még egyszer eltalálta a kapufát, Suárez ajtó-ablak ziccert rontott, ahogy Coutinho is, de a brazil másodpercekkel később javított, és sokkal nehezebb helyzetből megrúgta a második Barca-gólt.

A harmadikat, az utolsót, Messi szerezte tizenhét másodperccel a meccs vége előtt.

Az összefoglalót itt nézheti meg.

Szombati eredmények:
Celta Vigo-Espanyol 1-1
Villarreal-Sociedad 1-2
Barcelona-Alavés 3-0

10Sárga lapDaniel Torres
41Sárga lapGuillermo Maripan
64GólLionel Messi
83GólPhilippe Coutinho
90GólLionel Messi
Összeállítások
4-3-3
4-1-4-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!