A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

A Real Madrid szurkolói nem voltak kíváncsiak csapatuk győzelmére

fbl Horizontal
Real Madrid's Welsh forward Gareth Bale (back) celebrates with Real Madrid's Spanish midfielder Marco Asensio after scoring a goal during the Spanish League football match between Real Madrid and Getafe at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on August 19, 2018. / AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
Vágólapra másolva!
A Barcelona után a Real Madrid is győzelemmel kezdte a spanyol bajnokság 2018/2019-es szezonját, miután hazai pályán 2-0-ra verte a Getafét.

Lendületesen kezdte a meccset a Real, amely az első félidőben ki sem engedte ellenfelét a tizenhatosáról. Főleg Gareth Bale volt aktív, a walesi akár a vezetést is megszerezhette volna a 16. percben, de az erőteljes fejese a keresztlécről vágódott ki. Négy perccel később Dani Carvajal megmutatta, hogy néha az ész többet ér az erőnél: a spanyol jobbhátvéd David Soria kapus fölött fejelt precízen a kapuba.

Később egy másik védő, Sergio Ramos is gólt szerzett, de azt szabálytalanság miatt (jogosan) visszafújta a bíró.

Bale sorozatban negyedszer talált be a szezonnyitón Forrás: AFP/Javier Soriano

A második félidő elején a Real lezárta a meccset. Djené Dakonam veszített labdát a saját térfelén Marco Asensióval szemben, a fiatal támadó élesen középre adott, Bale pedig kapásból a rövid sarokba lőtt. Rögtön ezután jöhetett volna a harmadik, de Asensio csak a kapufát találta el.

A hátralévő időben a hazaiak már nem erőltették a támadásokat, látszólag megelégedtek ezzel a kétgólos sikerrel.

A Getafe, amely az előző idény egyik meglepetéscsapata volt, megnehezíteni sem tudta a Real dolgát, egész meccsen egy lövés ment Keylor Navas kapujára, az is a 91. percben.

Érdekesség, hogy mindössze 48 466 szurkoló volt kíváncsi a Getafe vendégjátékára, ennél kevesebben legutóbb 2009. május 24-én voltak kint a Bernabéuban, egy Mallorca elleni bajnokin (44 270).

Összefoglaló itt.

20GólDaniel Carvajal
27Sárga lapJorge Molina
41Sárga lapAmath Ndiaye
42Sárga lapDjene
51GólGareth Bale
63Sárga lapJaime Mata
68Sárga lapMarcelo
77Sárga lapMauro Arambarri
79Sárga lapLeandro Cabrera
79Sárga lapBruno Gonzalez
Összeállítások
4-3-3
4-5-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!