A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
20:45TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A Real Madrid Bale és Vázquez góljával idegenben 2-0-ra győzött a Roma ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában. A Manchester City ikszelt Lyonban, Szalai Ádámot két perc alatt kiállították a Sahtar Donyeck ellen.

A két csapat madridi összecsapásán a Real a szezon eddigi legjobb teljesítményét nyújtva 3-0-ra nyert, de az még Julen Lopetegui irányításával volt, akit azóta kirúgtak. A helyette kinevezett Santiago Solari négy győzelemmel debütált, ami 2021-ig szóló szerződést ért neki, ám hétvégén, az Eibar elleni bajnokin bebizonyosodott, hogy még korai lenne a Real feltámadásáról beszélni.

A Realból csak Casemiro hiányzott sérülés miatt, őt Llorente pótolta a középpálya közepén, a támadósorba pedig ezúttal Vázquez került be Asensio helyett. Érdekesség, hogy Isco még a kispadra sem fért oda.

Eusebio Di Francesco vezetedzőnek volt gondja rendesen, Pellegrini, De Rossi, Pastore és a BL-ben eddig négy meccsen öt gólt szerző Dzeko sem állt a rendelkezésére.

Kolarov magyaráz Modricnak Forrás: AFP/Filippo Monteforte

Már a kezdés pillanatában tudni lehetett, hogy az eredménytől függetlenül mindkét csapat továbbjut, ennek ellenére jó iramban indult a mérkőzés, még ha az első komoly gólszerzési lehetőségre 20 percet is kellett várni. Ekkor Modric lövése pattant meg veszélyesen Benzemán, de Olsen kapus lábbal hárítani tudott. Az első félóra letelte után beszorult a Real, és pár másodperc alatt két nagy helyzete is volt a Romának: előbb N'Zonzi közeli lövését védte bravúrral Courtois, majd Kolarov bombázott kapu mellé.

A Real főleg távolról próbálkozott, ziccert nem tudott kidolgozni, nem úgy a Roma, amely Ünder révén megszerezhette volna a vezetést az első félidő hosszabbításában, de a fiatal török öt méterről csúnyán fölé lőtt.

A szünet után a hazaiak többszöri próbálkozásra sem tudtak felszabadítani a tizenhatosuk előterében, majd az egyik római ráadásként oda is fejelte a labdát Bale-nek, aki Olsen mellett a kapuba lőtt. Alig pár perccel később Bale meglőhette volna a másodikat, de Olsen védte az ajtó-ablak ziccert.

A bekapott gól után szétesett a Roma, a Real sorra alakította ki a helyzeteket, és az 59. percben meg is szerezte a másodikat, miután egy remek összjáték végén Vázquez az üres kapuba passzolt.

Bale góljával szerezte meg a vezetést a Real Forrás: AFP/Filippo Monteforte

A végére visszavett a Real, amely már nem erőltette mindenáron a harmadik gól megszerzését. A Romának esélye sem volt a szépítésre.

A Roma-Real összefoglalója itt.

Lyon-ManCity

A Lyon-Manchester City találkozó sokáig eseménytelenül telt, 40 perc alatt egy-egy kaput eltaláló lövése volt a csapatoknak. A legnagyobb helyzetet Cornet hagyta ki, aki közvetlenül a szünet előtt Depay beadását félfordulatból a kapufára lőtte. A City tartotta a labdát, letámadott, de a játékából hiányzott az intenzitás.

A második félidőben Cornet bombájával a Lyon megszerezte a vezetést, de az időközben magára találó City Laporte góljával hamar egyenlített. A hajrában ugyanez volt a forgatókönyv, a 81. percben Cornet belőtta a másodikat, majd két percre rá Agüero egyenlített. A vége 2-2-es döntetlen.

A Lyon-City összefoglalója itt.

A Hoffenheim-Sahtar Donyeck (2-3) mérkőzés második félidejében Szalai Ádám két perc alatt két sárgát kapott, és kiállították.

Bajnokok Ligája, 5. forduló, kedd
AEK Athén-Ajax 0-2
CSZKA Moszkva-Plzen 1-2
AS Roma-Real Madrid 0-2
Bayern München-Benfica 5-1
Hoffenheim-Sahtar Donyeck 2-3
Juventus-Valencia 1-0
Lyon-Manchester City 2-2
Manchester United-Young Boys 1-0

21Sárga lapLuka Modric
42Sárga lapNicolo Zaniolo
47GólGareth Bale
59GólLucas Vazquez
90Sárga lapRaphael Varane
Összeállítások
4-2-3-1
4-3-3
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!