A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A Real Madrid a mesterhármast szerző Gareth Bale vezérletével 3-1-re legyőzte a japán Kashima Antlers csapatát a klubvilágbajnokság szerdai elődöntőjében, így bejutott a szombati fináléba, ahol az arab emírségekbeli al-Ain együttesével fog találkozni.

Santiago Solariban mély nyomokat hagyott a River Plate keddi bakija. A Libertadores-kupa győztes argentin csapat megégett az arab emírségekbeli al-Ain ellen, így a madridiak argentin edzője biztosra ment, és a legerősebb összeállításban küldte pályára csapatát a japán Kashima Antlers ellen.

A japánok bátran kezdték a mérkőzést, több helyzetet is kialakítottak a spanyolok kapuja előtt, de nem tudtak vezetést szerezni. A Real Madrid első lehetőségére a 28. percig kellett várni. Egy rossz felszabadítás után Gareth Bale elé pattant a labda, de a walesi szélső tíz méterről lyukat rúgott.

A folytatásban már a BL-győztes csapat irányította a játékot, és az első félidő végén megszerezte a vezetést.

Bale kényszerítőzött Marcelóval, majd ziccerbe került, amit higgadtan értékesített.

Az 53. percben ismét Gareth Bale volt a főszereplő.

A walesi támadó lesipuskás módon kihasználta a japán védelem ügyetlenkedését, és kiszorított szögből az üres kapuba gurított.

Két perccel később a Real Madrid újabb gólt szerzett, Bale pedig mesterhármast ünnepelhetett. Csakúgy, mint az első találatnál, Marcelo tálalt villámgyors walesi elé, aki egy állítás után elképesztő erővel kilőtte a bal felső sarkot.

A 29 éves játékos a harmadik a klubvilágbajnokságok történetében, aki mesterhármast szerzett. Ez korábban csak az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldónak és kétszeres aranycipős Luis Suáreznek sikerült.

A harmadik gól után Santiago Solari már a döntőre is gondolt, ezért lehívta a pályáról a mérkőzés legjobbját, hogy tudjon egy kicsit pihenni.

A 78. percben szépített a Kashima Antlers.

Egy baloldali beadás után Doj Soma elé került a labda, aki Sergio Ramos és Marcelo takarásában kilőtte a jobb alsó sarkot. A mérkőzést dirigáló Wilton Pereira Sampaio játékvezető először les miatt nem adta meg a találatot, de kisegítette a videobíró-technológia, így a brazil játékvezető láthatta, hogy honfitársa beragadt a japánok szépítőgóljánál.

Az utolsó percekben a Real játékosai még megpróbáltak gólt rúgatni Karim Benzemával, de a francia támadónak semmi nem jött össze, így az eredmény már nem változott.

A címvédő Real Madrid ezzel bejutott a szombati döntőbe, és sorozatban harmadszor nyerheti meg a klubvilágbajnokságot, ami még soha nem sikerült egy csapatnak sem.

Klubvilágbajnokság, elődöntő
Kashima Antlers (japán)-Real Madrid (spanyol) 1-3 (0-1)
Gólszerzők: Doj (78.), ill. Bale (44., 53., 55.)

További program:
szombat:
bronzmérkőzés:
River Plate (argentin)-Kashima Antlers 14.30
döntő:
al-Ain (egyesült arab emírségekbeli)-Real Madrid 17.30

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!