A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Ha igazi, lelkes futballszurkolókra gondolunk, aligha jut eszünkbe az Egyesült Államok. Márpedig egy South Carolinában élő férfi, Ryan Gibson lehet, hogy a világ egyik legodaadóbb rajongója, aki egészen bizarr módját választotta ennek kimutatására.

Ahogy ő hívatja magát, Bayern Ryan mindig is hatalmas Bayern München-drukker volt. Nagyapja Németországban szolgált a második világháborúban, édesapja pedig ott született, tehát a kötődés is megvan. A férfi élete 2016 elején örökre megváltozott, ekkor uveális melanómát diagnosztizáltak nála, ami egy rendkívül ritka és agresszív, szemészeti daganat, és a jobb szemét támadta meg.

Ryannek választania kellett: vagy a szemét veszíti el, vagy az életét.

Híre eljutott a bajor klubhoz is, amely rendkívül nemes gesztust tanúsítva a teljes kezelést és a beavatkozást is fizette, mivel Gibsonnak nem volt biztosítása. Azt viszont talán a klub sem tudta eleinte, hogy Bayern Ryan egy olyan üvegszemet készíttetett magának, amelyen kedvenc csapatának címere van.

Jól látható a Bayern-címer Ryan Gibson üvegszemén Forrás: The Soccer Tour

Ryan tehát próbálja pozitívan nézni a dolgokat, annak ellenére, hogy több mint egy évvel ezelőtt egy ittas sofőr elütötte, és életveszélyes sérüléseket szenvedett, már az is óriási szerencse volt, hogy túlélte. Azóta csak mankóval tud közlekedni, de mint mondja, a Bayern mottójára (Mia san mia - Vagyunk, akik vagyunk) is tud támaszkodni, ez a jelmondat élteti, valamint az, hogy egy Bayern-szurkoló sosem adja fel, és a végén úgyis mindig a müncheniek győznek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!