Marco Rossinak kellett fizetnie, hogy edző lehessen

Marco Rossi olasz labdarúgó, az Olasz Edzőképző Akadémia tanára. 2012 augusztusa és 2014 áprilisa között, majd 2015 februárjától 2017 júniusáig a Budapest Honvéd FC vezetőedzője. 2017-től az FC DAC 1904 csapatához szerződött két évre. 2018
Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.
Vágólapra másolva!
Marco Rossi csapata, a magyar fociválogatott 2-1-re legyőzte vasárnap a világbajnoki ezüstérmes Horvátországot, ennek apropóján beszélgetett az olasz mesterrel a tuttomercatoweb.com, amiből a Nemzeti Sport közölt részleteket.

Marco Rossi a külföldi edzősködéssel kapcsolatban azt tanácsolta olasz kollégáinak, hogy angolul és spanyolul feltétlenül tanuljanak meg, mert akkor a világon bárhol tudnak dolgozni.

"Olaszországban nagyon sokszor a kapcsolatok fontosabbak, mint a tudás és a képességek, ezért sok jó edző kényszerül az alacsonyabb osztályokban dolgozni, ahol aztán kompromisszumokat kell hozniuk. Nekem például fizetnem kellett, hogy a Serie C-ben edzősködhessek" - mondta Rossi, aki játékosként is légióskodott, focizott Mexikóban és Németországban is, majd a szopnzori edzősködés helyett inkább külföldre ment dolgozni.

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya Fotó: Polyák Attila - Origo

Rossi szerint a magyar bajnokság legjobbjai az olasz második vonal élcsapatai között szerepelnének és azt is elmondta, magyarul még nem kezdett el tanulni, amiben az időhiány akadályozta eddig.

Arra a kérdésre, hogy melyik magyar játékost ajánlaná az olaszok figyelmébe, Szoboszlai Dominik nevét mondta, de a Bolognában szereplő Nagy Ádámot is dícsérte.

"Annak persze már kevésbé örülök, hogy Szinisa Mihajlovics kevés lehetőséget ad neki. Nagy kivételes futóteljesítményre képes, nagy sebességgel. Azonban, ha ilyen kevés játéklehetőséget kap, el kell majd gondolkodnia rajta, hogy esetleg máshová igazol" - tette hozzá.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!