A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Messi vezérletével fordított a szenvedő Barca - videó

fbl Horizontal
Barcelona's Argentine forward Lionel Messi gestures during the Spanish league football match between Real Betis and FC Barcelona at the Benito Villamarin stadium in Seville on February 9, 2020. (Photo by CRISTINA QUICLER / AFP)
Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában a bajnoki címvédő FC Barcelona fordulatos mérkőzésen, 3-2-re legyőzte a Betis csapatát a sevillai Benito Villamarín stadionban.

Az FC Barcelonánál az edzőváltást követően sem nyugodott meg a légkör. A január 13-án kinevezett Quique Setién irányításával ugyan négy győzelem és egy vereség az együttes mérlege, de a mutatott játék még mindig elmarad a korábbi években megszokott szinttől. A héten ráadásul Eric Abidal és Lionel Messi szópárbaja borzolta a kedélyeket. A sportigazgató a játékosokat kritizálta, mondván nem dolgoztak elég keményen, mire a hatszoros aranylabdás argentin csapatkapitány tőle szokatlanul élesen fogalmazta meg válaszát.

A Barcelona ilyen körülmények között utazott Sevillába, ahol a szintén középmezőnyhöz tartozó Real Betis volt az ellenfele. Ráadásul a gránátvörös-kékek idegenben kifejezetten gyengén teljesítenek a La Ligában, ugyanis 11 találkozóból csupán négyet nyertek meg, legutóbbi három alkalomból egyszer sem tudták begyűjteni a három pontot.

Most sem kezdődött jól a Barca idegenbeli meccse, mert a Betis már az ötödik percben tizenegyest kapott. A francia világbajnok Nabil Fekir betört a tizenhatoson belülre, majd a lövésébe Clement Lenglet kapott bele kézzel. A játékvezető először továbbot intett, de a videobíró-szobából a fülére szóltak, hogy érdemes lenne visszanéznie az esetet. Miután ezt megtette, befújta a büntetőt a Betisnek, amit Sergio Canales higgadtan értékesített.

Sokáig azonban nem vezetett a Betis, mert a kilencedik percben egy gyönyörű góllal egyenlített a Barca. Lionel Messi kérte el a labdát a középpályán, majd gyönyörű labdát nyesett a mélységből beinduló Frenki de Jongnak, aki mellel levette azt, majd lepattanás nélkül, közelről a jobb alsó sarokba lőtt.

A hatszoros aranylabdás argentin a második játékos az öt európai top bajnokságban, akinek a lőtt gólokban (14) és a gólpasszokban (11) is kétszámjegyű a mutatója. Ezzel korábban csak a Borussia Dortmund tinisztárja, Jadon Sancho büszkélkedhetett.

A 23. percben átvehette volna a vezetést a Barca. Antoine Griezmann kiugratásával Messi lépett ki ziccerben, de a közeli lövésébe a kivetődő Joel Robles belekapott, és hatalmasat védett.

Három perccel később újra előnybe került a Betis.

Arturo Vidal labdavesztése után kontrázott a sevillai csapat. Fekirhez került a labda, aki rávezette azt Samuel Umtitre, majd a behátráló védő asszisztálásában 16 méterről kilőtte a bal alsó sarkot.

A francia világbajnok a XXI. század első Betis-játékosa, aki az első két Barca elleni meccsén két gólt is lőtt.

A 38. percben a Barca megúszott egy kiállítást. A sárga lapos Sergi Roberto csúnyán elkaszálta Carles Alenát, de a játékvezető valami érthetetlen oknál fogva nem adott újabb lapot a katalán csapat középpályásának.

Az első félidő hosszabbításában hathatós bírói segédlettel egyenlített a Barcelona. Messi mezőnyből elvégzett szabadrúgására Lenglet ment fej fejelni, könyökkel nagyot taszított Marc Bartrán, akiről a labda Sergio Busquets elé pattant, a Barca játékosa pedig egy pattanás után, estében a jobb alsó sarokba lőtt.

A gól után a sevillai csapat játékosai hevesen reklamáltak, de José María Sánchez játékvezető még arra sem vette a fáradtságot, hogy visszanézze az esetet videón.

A második félidőben sokkal jobban játszott a Barca, a Betis alig lépte át a félpályát. Messi is nagy kedvvel játszott, de az argentin támadó próbálkozásait Robles védeni tudta.

A 67. percben az argentin zseni egy okos nyeséssel kis híján lemásolta azt a gólt, amiért 2019-ben Puskás-díjra jelölték, most azonban a labdája néhány centivel elkerülte a kaput.

A 72. percben a meccsen először átvette a vezetést a Barcelona. Messi szabadrúgása után a második gólban is főszerepet vállaló Clement Lenglet érkezett, és 11 méterről a jobb felső sarokba fejelt.

A 76. percben emberhátrányba került a Betis. A meccs legjobbja, Fekir kapott sárgát egy belépőért, a francia támadó viszont addig reklamált a játékvezetőnél, hogy gyorsban meg is kapta a másodikat, így mehetett az öltözőbe.

Sokat azonban nem futballozhattak emberelőnyben a katalánok, ugyanis három perccel később Lenglet kaszálta el Joaquint, így ő is megkapta a második sárga lapját és követhette az öltözőbe honfitársát.

Az utolsó bő tíz percben a Betis újra elkezdett rohamozni, de a Barcelona rutinosan tartotta az eredményt, ráadásul a hosszabbításban Messi még gólt is lőhetett volna, de Barta visszarántotta a ziccerben kilépő argentint, a tizenegyes viszont elmaradt.

Győzelmével a katalán csapat továbbra is a második helyen áll, három ponttal lemaradva a Real Madrid mögött. A Betis a 13. helyről várhatja a folytatást.

5Sárga lapClement Lenglet
9GólFrenkie de Jong
26GólNabil Fekir
29Sárga lapSergi Roberto
32Sárga lapArturo Vidal
36Sárga lapEmerson Royal
45Sárga lapAissa Mandi
45GólSergio Busquets
57Sárga lapSergio Busquets
72Sárga lapGuido Rodriguez
72GólClement Lenglet
76Sárga lapNabil Fekir
Összeállítások
4-2-3-1
4-3-3
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Real Madrid 38 29 1 8 87-26 61 95
GY
GY
GY
D
D
2.
Barcelona 38 26 5 7 79-44 35 85
V
GY
GY
GY
GY
3.
Girona 38 25 7 6 85-46 39 81
GY
D
V
GY
GY
4.
Atletico Madrid 38 24 10 4 70-43 27 76
GY
GY
GY
V
GY
5.
Athletic Bilbao 38 19 8 11 61-37 24 68
GY
D
V
GY
GY
6.
Real Sociedad 38 16 10 12 51-39 12 60
GY
V
GY
GY
V
7.
Real Betis 38 14 9 15 48-45 3 57
GY
GY
D
V
D
8.
Villarreal 38 14 13 11 65-65 0 53
V
GY
GY
D
D
9.
Valencia 38 13 15 10 40-45 -5 49
V
D
V
V
D
10.
Deportivo Alaves 38 12 16 10 36-46 -10 46
GY
D
V
GY
D
Teljes lista
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!