A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
76 éves korában koronavírus-fertőzés következtében meghalt Norman Hunter, a Leeds United korábbi válogatott futballistája, aki tagja volt az 1966-ban világbajnoki címet nyerő angol válogatottnak.

Norman Hunter április 10-én került kórházba, miután pozitív lett a koronavírus-tesztje, intenízv osztályon kezelték, de nem tudták megmenteni az életét. Halálhírét egykori klubja, a Leeds United is megerősítette.

Norman Hunter 1962 és 1976 között összesen 540 bajnoki mérkőzésen lépett pályára a Leeds színeiben, amelyikkel két bajnoki cím, egy-egy FA-kupa és Ligakupa-győzelem mellett kétszer nyerte meg a Vásárvárosok Kupáját (az UEFA-kupa, majd az Európa-liga elődjét), előbb 1968-ban a Ferencváros ellen 1-0-s összesítéssel, majd 1971-ben a Juventus ellen idegenben lőtt több góljuknak köszönhetően.

Az angol válogatottban 28 alkalommal lépett pályára, és két gólt szerzett. Tagja volt az 1966-ban hazai pályán világbajnokságot nyerő csapatnak, két évvel később pedig Európa-bajnoki bronzérmes lett az angol válogatottal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!