A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Augusztusig biztosan nem lesznek nézők a Bundesliga-meccseken

Soccer 1.Bundesliga / FC Bayern Munich - RB Leipzig 0-0. Erste Liga Sport Sports jersey 19 professional footballer GAME season 2019 database DFL 20 men Bundesliga Ballsport 1st league 2020 league game FOOTBALL soccer SOCCER PLAYER club jersey club dress c
Gulácsi Péter jövő szombaton már bajnoki mérkőzésen védhet
Vágólapra másolva!
Szerdán is újabb halasztásokat, újratervezéseket és intézkedéseket jelentettek be a sport világában a koronavírus-járvány miatt.

A jelentős tömegeket vonzó események, így például a sportmérkőzések tilalmát Németországban augusztus 31-ig meghosszabbították. Ennek ellenére nem kizárt, hogy a labdarúgó Bundesliga folytatódhat, de szurkolók biztosan nem lehetnek a lelátókon. A Német Labdarúgó Liga (DFL) jövő csütörtökön virtuális tanácskozáson dönt a bajnokság lehetséges újraindításának időpontjáról és feltételeiről. A folytatás azért is rendkívül fontos a legtöbb klub számára, hogy a televíziós közvetítések jogdíjainak köszönhetően elkerülje a csődhelyzetet.

Gulácsi Péter remélhetőleg hamarosan ismét kapuba állhat Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Frank Hoermann/Sven Simon

Elhalasztották a fehérorosz női labdarúgó-bajnokság csütörtökre tervezett rajtját, mert számos játékos kapcsolatba került a koronavírus lehetséges hordozóival. A férfi élvonalban továbbra is zajlanak a mérkőzések, amelyeket nézők előtt rendeznek. Az országban a hivatalos közlés szerint 3728 megbetegedést és 36 haláleset regisztráltak.

Bas Nijhuis holland FIFA-bíró szerint honfitárs kollégáinak rövidesen elfogy a pénzük, mivel a világjárvány miatt szünetelő bajnokságban munka, és így érdemi bevétel nélkül maradtak.

Az ismert játékvezető tévényilatkozatban állt ki megsegítésük mellett, mondván, hogy főképpen a fiatalok élete nehezült meg, akiknek egyetlen jövedelemforrásuk a bíráskodás volt. Az alapfizetésüket megkapják ugyan, ez azonban csak a létfenntartáshoz elég. Nijhuis szerint a szövetségnek előleget kellene adnia, amit később, a járványhelyzet rendeződése után levonnának a most szorult helyzetben levő bírók béréből.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) felkészül rá, hogy jogi kérdéseket fog felvetni a szezon június 30. utáni meghosszabbítása.

Victor Montagliani alelnök, a koronavírus-járvány miatt felállított munkacsoport vezetője közölte, tisztában vannak vele, hogy a különféle jogrendek egyedi körülményeket teremthetnek, amelyek kérdéseket vetnek fel és kihívásokat jelentenek. Június utolsó napján sok játékosnak lejár a szerződése és távozna jelenlegi klubjától, de számos országban akár nyár végéig is eltarthat a szezon a hosszú kényszerszünet miatt.

Éppen ezért az angol Premier League néhány klubja szeretné lerövidíteni a szezont, hogy mindenképpen véget érjen június 30-ig, és a pályán dőljenek el a helyezések. Álláspontjuk szerint a rövidített szezon is jobb, mint a nagy bizonytalanság és a teljes káosz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!