Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának kedd esti mérkőzésén a második helyen álló MOL Fehérvár FC 1-1-es döntetlent játszott a Magyar Kupa-győztes Budapest Honvéd vendégeként az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Joan Carrillo együttesének így minimálisra csökkent az esélye a bajnoki címért folytatott harcban.

A Honvéd a legutóbbi öt bajnoki mérkőzéséből csak egyet nyert meg, pályaválasztóként május utolsó napján a DVSC elleni 3-1-es győzelemmel zárta le három mérkőzésből álló nyeretlenségi sorozatát. A MOL Fehérvár FC az OTP Bank Liga 2019/20-as idényében vendégként eddig csak a Ferencvárostól szenvedett vereséget. Ugyanakkor február eleje óta idegenben csak egyszer, a Puskás Akadémia ellen tudott győzni. A Honvéd ellen a Fehérvár idén még nem játszott idegenben, de tavaly mindhárom mérkőzését megnyerte az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Nikolics Nemanja az első helyzetéből gólt lőtt Forrás: molfehervarfc.hu

A találkozó elején vendégek azonnal magukhoz ragadták a kezdeményezést, és a negyedik percben egy gyönyörű góllal megszerezték a vezetést. Funsho Bamgboye jobboldali beadása után Ivan Petrjak oxival lekészítette a labdát a második hullámban érkező Nikolics Nemanjának, aki 16 méterről védhetetlenül lőtt a bal alsó sarokba.

A 27-szeres magyar válogatott támadónak ez volt a 91. gólja a székesfehérvári csapatban, és már csak 20 gólra van Szabó József gólrekordjától.

Ezt követően a Honvéd továbbra sem találta a játék ritmusát, a Fehérvár pedig óriási lépést tehetett volna a győzelem felé. A 17. percben Nikolics lövésébe a becsúszó Mezghrani kapott bele kézzel, Csonka Bence játékvezető pedig azonnal a tizenegyespontra mutatott. A labda mögé Nikolics állt oda, a félmagasan balra tartó lövését azonban a korábbi fehérvári kapus, Tomás Tujvel védeni tudta, ezzel meccsben tartotta a csapatát.

A Fehérvárral bajnoki címet és Magyar Kupát nyerő kapust ezt követően ápolni kellett, mert ütközött a kipattanóra érkező Nikoliccsal, és elkezdett ömleni a vér a fejéből.

A két játékos azonban az ivószünetben már mosolyogva ölelkezett, Nikolics elnézést kért Tujveltől, és gratulált neki a tizenegyes védéséhez is.

A folytatásban is a Fehérvár uralta a játékot, a Honvéd főleg kontrákból próbált építkezni, de nem járt sikerrel. A hazaiak első helyzetére a 33. percig kellett várni. Ekkor Kovács István eladott labdájára Davide Lanzafame csapott le, majd félpályáról megpróbálta átemelni a kapujától jócskán előrébb helyezkedő Kovácsik Ádámot, de a kísérlete a kapu fölé szállt.

A székesfehérváriak visszahozták a meccsbe a kispestieket Forrás: molfehervarfc.hu

Az első félidő hajrájában magára talált a Honvéd és kétszer is egyenlíthetett volna. A 42. percben Gazdag Dániel kiugratásával Lanzafame tört kapura, de a remek ütemben kimozduló Kovácsik védeni tudta az olasz támadó ziccerét. Két perccel később Gazdag került ziccerbe, de lövés helyett inkább elesett Petrjak szorításában, hogy tizenegyest csináljon és kiállíttassa az őt követő fehérvári szélsőt, azonban Csonka játékvezető nem látott szabálytalanságot.

A második félidő Honvéd-helyzettel indult.

Egy jobboldali beadás átszállt Hangya Szilveszter feje fölött, a hosszú oldalon érkező Ugrai Roland pedig tisztán lőhetett tíz méterről, de az oldalhálóba bombázott. Az 55. percben ismét Ugari került helyzetbe, ezúttal 16 méterről lőhetett, de rosszul találta el a labdát, ami így Kovácsik kezébe csorgott.

A folytatásban is a Honvéd játszott nagyobb lendülettel, majd 63. percben gyönyörű góllal egyenlített.

A csapat legveszélyesebb játékosa, Ugrai adott remek labdát Gazdagnak, aki ziccerben a kivetődő Kovácsikba lőtt, azonban a támadást követő Ugrai visszaszerezte a labdát a tizenhatoson belül, megcsinált egy cselt, majd tíz méterről a léc alá bombázott.

Ezt követően a vendégek ismét felpörögtek, és megpróbálták megnyerni a meccset. A 75. percben erre meg is volt a lehetőségük, de egy szöglet után Tujvel védeni tudta Stopira hétméteres fejesét. Két perccel később még ennél is nagyobb helyzet maradt ki. A hosszún érkező Nikolics elé pattant egy lecsorgó labda, azonban a magyar válogatott támadó hat méterről a kapu mellé lőtt.

Nikolics Nemanja kihagyott tizenegyese sokba került a Fehérvárnak Forrás: molfehervarfc.hu

A hajrában a Fehérvár mindent megtett a győzelemért, Joan Carrillo még a 196 centis Futács Márkót is pályára küldte, azonban a Honvéd játékosai magabiztosan uralták a légteret, és lezárták a területeket, így az eredmény nem változott.

Ezzel a döntetlennel a második MOL Fehérvárnak nyolc pont a hátránya a bajnoki címvédő, egy meccsel kevesebbet játszó Ferencváros mögött, amely óriási lépést tehet a bajnoki cím megnyerése felé, ha szerdán győzni tud a Paks vendégeként.

4GólNikolics Nemanja
18Sárga lapIvan Lovric
30Sárga lapRoland Ugrai
37Sárga lapMáté Pátkai
63GólRoland Ugrai
Összeállítások
3-5-2
4-2-3-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Ferencvárosi TC 33 23 5 5 80-30 50 74
D
GY
GY
V
GY
2.
Paksi FC 33 17 9 7 51-42 9 58
V
GY
D
D
GY
3.
Puskás Akadémia FC 33 15 8 10 60-35 25 55
GY
V
GY
GY
GY
4.
Fehérvár FC 33 16 11 6 55-40 15 54
D
V
GY
V
D
5.
DVSC 33 14 13 6 49-48 1 48
V
GY
V
GY
V
6.
Kecskeméti TE 33 13 14 6 45-45 0 45
GY
D
D
GY
GY
7.
DVTK 33 12 12 9 50-56 -6 45
GY
D
V
GY
D
8.
MTK Budapest 33 12 13 8 43-62 -19 44
GY
V
V
V
D
9.
ZTE FC 33 12 14 7 54-60 -6 43
D
GY
GY
D
V
10.
Újpest FC 33 11 18 4 45-67 -22 37
V
V
GY
V
V
Teljes lista

Mindent egy helyen az Eb-ről