A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A listavezető Juventus 4-0-ra legyőzte a Lecce csapatát az olasz labdarúgó-bajnokság 28. fordulójának péntek esti mérkőzésén.

Hatvan percet emberelőnyben futballozott Maurizio Sarri csapata, miután a táblázat 18. helyén álló vendégek védője, Fabio Lucioni a 30. percben utolsó emberként szabálytalankodott Rodrigo Bentancurral szemben, amiért kiállították őt. A létszámfölénnyel a Juventus az első félidőben még nem tudott élni, Cristiano Ronaldo több helyzetet is kihagyott.

Cristiano Ronaldo ollózós mozdulata ezúttal nem vezetett eredményre Forrás: Twitter

A Lecce jól tartotta magát a kiállításig, sőt Andrea Rispoli helyzete egészen Ronaldo 29. perces ollózásáig a legnagyobb ziccer volt. Gól azonban ebből sem született az első félidőben, ahogyan semmi másból sem.

A Juventus vezető góljára az 53. percig kellett várni.

Egy eladott labda után Ronaldo passzolt Paulo Dybalához, aki a tizenhatoson kívülről lőtte ki a felső sarkot.

Szűk tíz perccel később már két góllal vezetett a Juventus. Luca Rossettini rúgta fel Ronaldót a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőt a portugál aranylabdás végezte el, és szerezte meg 23. gólját a bajnokságban.

A 78. percben pályára lépett Simone Muratore, a hazaiak saját nevelésű középpályása is. A 22 éves olasznak ez volt az első pályára lépése a Serie A-ban. Ősszel Sarri a Bayer Leverkusen elleni BL-mérkőzésen már lehetőséget adott neki, azonban a bajnokságban eddig nem kapott szerepet.

A 83. percben nem ő, hanem a szintén csereként beállt Gonzalo Higuaín szerzett újabb gólt. Az argentin támadónak Ronaldo adta a gólpasszt - sarokkal. Szűk két perccel később a Juventus fiatal védője, Matthijs de Ligt közvetlen közelről rúgott egy újabb gólt, kialakítva a végeredményt.

A Juventus 4-0-ra legyőzte a Leccét, és már hét pont az előnye a Lazióval szemben.

31Piros lapFabio Lucioni
38Sárga lapRodrigo Bentancur
53GólPaulo Dybala
83GólGonzalo Higuain
85GólMatthijs de Ligt
Összeállítások
4-3-3
3-5-2
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!