Vágólapra másolva!
Az elmúlt években mutatott állandó jó formája miatt Szon Hung Minnel új tárgyalásokat kezdeményezett klubja, a Tottenham Hotspur. A dél-koreai szélső a londoni klub legjobban kereső játékosa lehet, ha sikerül megegyeznie a feleknek - írta a The Guardian.

Szon nyolc góljával holtversenyben vezeti az angol Premier League góllövőlistáját, és közel jár ahhoz, hogy századik találatát is megszerezze a Tottenham színeiben. A támadó 2015-ben igazolt a Spurshöz a német Bundesligában szereplő Bayer Leverkusentől 22 millió fontért, és azóta csaknem 250 alkalommal szerepelt a londoni együttesben.

A 28 éves játékos az utóbbi években mutatott jó teljesítményének köszönhetően Európa legnagyobb klubjainak az érdeklődését is felkeltette.

Konkrét ajánlat még nem érkezett érte, a Tottenham egyértelmű szándéka, hogy meghosszabbítsa a futballista 2023-ban lejáró szerződését.

Szon a csapat menedzserével, José Mourinhóval remek viszonyt ápol, és csapattársával, Harry Kane-nel is eredményes támadóduót alkot a pályán, így könnyen lehet, hogy semmi nem áll majd útjába a szerződéshosszabításnak.

Szon fizetése csillagászati magasságokba emelkedhet Forrás: AFP/Lindsey Parnaby

Külföldi sajtóértesülések szerint az angol csapat várhatóan 2025-ig vagy 2026-ig szóló kontraktust fog felajánlani a dél-koreai csatárnak, heti 200.000 fontos összeggel.

A szélső jelenlegi fizetése heti 140.000 font.

Ha a gigaüzlet megvalósul, akkor Szon Hung Min Harry Kane és a 2019-ben szerződtetett Tanguy Ndombele mellett a Spurs legjobban kereső labdarúgója lesz.

Mindent egy helyen az Eb-ről