A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A Ferencváros 4-1-re kikapott hazai pályán a Juventustól a Bajnokok Ligája harmadik csoportkörében, így továbbbra is egy ponttal áll a G csoportban. Az olaszoknál Morata két gólt szerzett, a Fradi a 90. percben talált be. Dibusz Dénes a kapuban két óriási hibát követett el. A két csapat a következő körben Olaszországban találkozik majd.

A Ferencváros a Bajnokok Ligája harmadik csoportkörében az olasz sztárcsapatot, a Juventust fogadta. A Puskás Arénában az érvényben lévő biztonsági intézkedések mellett lehettek nézők, akik végig hangosan buzdították a Ferencváros csapatát és a Groupamánál jóval nagyobb Puskás Arénát is be tudták énekelni.

Szergej Rebrov csapata a Dinamo Kijev és a Fehérvár elleni döntetlennel hangolt erre a meccsre, míg a Juventus a Barcelona elleni vereség és a Spezia elleni bajnoki siker után érkezhetett Budapestre.

Az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo is kezdett Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Ferencváros a

Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Dvali, Botka – Haratin, Sigér, Somália – Tokmac, Zubkov, Isael

összeállításban kezdett, míg Andrea Pirlo a Szczesny – Cuadrado, Bonucci, Chiellini, Danilo – Ramsey, Arthur, Rabiot – Cristiano Ronaldo, Morata, Chiesa tizenegyet küldte pályára.

A Juventusban tehát már kezdőként is visszatérhetett a koronavírus-fertőzése után Cristiano Ronaldo és a Dinamo Kijev ellen megsérült csapatkapitány, Giorgio Chiellini is.


A Juventus ezúttal narancssárga mezben szerepelt, az első lövés pedig Cristiano Ronaldo nevéhez fűződött, de gyenge lövését Dibusz Dénes könnyedén tudta védeni.

Szakadó esőben kezdtek a csapatok Fotó: Csudai Sándor - Origo

A második lövés már kifogott a Fradi védelmén, Cuadrado kapott remek labdát a jobboldalon, a beadását Cristiano Ronaldo még elvétette, de a labda így lett tökéletes Álvaro Moratának, aki könnyedén lőhetett a kapuba.

A 12. percben Lovrencsics beadása után Isael vágta fölé a labdát közelről, majd Tokmac próbálkozott messziről, de ő sem talált kaput. Nem sokkal később egy szép összjáték után Somália lőhetett, de neki sem sikerült eltalálnia Szczesny kapuját.

A 20. percben újra Tokmac lőhetett, de újra kapu mellé célzott, majd a 25. percben hatalmas olasz helyzet maradt ki: Ronaldo passzolt vissza Moratának, de a spanyol lövését a kapu előtt sikerült blokkolni, majd Cuadrado lőtt kapu fölé.

Juan Cuadrado nagyon veszélyes volt a jobboldalon Fotó: Csudai Sándor - Origo

Nem sokkal később Zubkov került helyzetbe a másik oldalon, de talán le sem kell írni, ő sem találta el a kaput sajnos.

A 35. percben Morata kis híján gólpasszt adott Ronaldónak, de Miha Blazic a lehető legjobbkor érkezett becsúszva menteni a portugál elől.

Szczesnynek nem sok dolga volt az első félidőben Fotó: Csudai Sándor - Origo

A szünetben cseréltek az olaszok, Arthur helyére Bentancurt küldte be Andrea Pirlo.

A második félidő egy Cristiano Ronaldo szabadrúgással kezdődött, de Dibusznak nem okozott gondot a védés.

A félidő elején újabb cserére kényszerültek a vendégek, Aaron Ramsey helyére Weston McKennie-t küldte be Pirlo.

Arthur Isael és Tokmac között Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az 57. percben Ronaldo került helyzetbe egy hatalmas védelmi hibát követően, de a lövése elment Dibusz Dénes kapuja előtt keresztbe.

A 60. percben megszerezte a második gólját is a Juventus, egy Ronaldo, McKennie, Morata akció végén a spanyol lőtte ki a bal felsőt.

Morata legutóbbi öt idegenbeli Bajnokok Ligája meccsén hat gólt szerzett, miközben előző héten három olyan gólt lőtt a Barcelona ellen, amit mind elvett a videobíró.

Moratát nem sokkal később lecserélte Pirlo, Paulo Dybala jött a helyére, majd Botka Endre helyére Marcel Heister érkezett.

A véges sajnos sima lett a szakadó esőben Fotó: Csudai Sándor - Origo

A 72. percben Isael labdavesztése után emelt kapu mellé Dybala, majd Dibusz nagy hibája után az argentin kapott ajándékba egy labdát és az üres kapuba lőtt, 0-3.

A gól után Boli és Mak állt be Tokmac és Isael helyére, de sokat nem változott a játék képe.

A 81. percben Dibusz újabb gólt rúgatott Dybalával, de a végén Dvali is beleért, azaz ez inkább öngól volt, mint Dybala találata. Sajnos teljesen szétesett a hazaiak játéka.

A folytatásban az olasz védelem is hibázott, Boli léphetett ki egyedül, de Szcesny védeni tudott. Uzuni is beállt a Fradiba, és végül a szépítés össze is jött, amiért nagyon hálás volt a hazai közönség.

A 90. percben Franck Boli először Szczesnybe lőtte a labdát, de a kipattanónál már nem hibázott.

A Ferencváros tehát 4-1-re kikapott, kár volt az elkerülhető gólokért, de a szégyenkezésre nincs ok, helyenként méltó ellenfele volt az FTC a Juventusnak és a harmadik meccsén is sikerült gólt szereznie. A következő körben a két csapat Torinóban találkozik majd.

A csoport másik meccsén a Barcelona 2-1-re nyert hazai pályán a DInamo Kijev ellen.

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Manchester City 6 6 0 0 18-7 11 18
GY
GY
GY
GY
GY
2.
RB Leipzig 6 4 2 0 13-10 3 12
V
GY
GY
V
GY
3.
Young Boys 6 1 4 1 7-13 -6 4
D
V
V
GY
V
4.
FK Crvena Zvezda 6 0 5 1 7-15 -8 1
D
V
V
V
V
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!