A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Pakson nyert a Ferencváros, és kilenc ponttal vezeti a bajnokságot - videó

Budapest, 2020. november 8. A gólszerző ferencvárosi Franck Bolinak (j) gratulálnak csapattársai az OTP Bank Liga 10. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Mezőkövesd Zsóry FC labdarúgó-mérkőzésen a fővárosi Groupama Arénában 2020. november 8-án. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Az OTP Bank Liga 15. fordulójának rangadóján a bajnoki tabella első helyén álló Ferencváros a hatodik helyezett Pakshoz látogatott. A meccsen hamar vezetést szerzett a bajnoki címvédő és végül 3-1-re nyert, amivel már úgy vezeti kilenc ponttal az OTP Bank Ligát, hogy a második helyezett MOL Fehérvárnál egy meccsel kevesebbet játszott.

A paksiak nem számíthattak a mérkőzésen a csapatkapitányukra, Böde Dánielre egy bokasérülés miatt. Rajta kívül nem lehetett ott a találkozón a hazaiaknál a korábban megbetegedett Hahn János, aki vezeti az NB I góllövőlistáját és az MLSZ őt választotta november legjobb járékosának.

Az FTC hamar megszerezte a vezetést a találkozón,

egy szöglet végén Frimpong már a harmadik percben belőtte a vendégek első gólját.

Ezután a Paks hamar visszajött a mérkőzésbe és egyik támadást építette a másik után. Ez persze kiváló alkamat adott a vendégeknek, hogy kontrákkal hozzák zavarba a paksi védelmet, azonban a végén Holczer biztos pont volt a hazai kapuban.

Aztán a 19. perc végén Bognár a forduló gólját lőtte nagyjából 20-22 méterről Dibusz kapujába.

Nem sokáig tartott a paksi öröm, mert leshelyzet miatt a bíró érvénytelenítette a gólt, mivel Bognár lövése elől Sajbánnak el kellett hajolni, ő pedig lesen tartózkodott.

A 39. percben Haraszti eresztett meg egy lövést messziről, azonban a kapu jobb felső sarkába tekeredő labdát Dibusz a levegőben úszva szögletre tudta menteni, így maradt az 1-0-s előny az FTC-nél. Három perccel később már a másik kapu előtt voltak izgalmak. Uzuni kapott kiváló passzt a paksi kapu előtt jó 20 méterre Bolitól, de az albán játékos lövését Holczer védeni tudta.

A 43. percben aztán egy paksi szögletet követően

Bertus jó beadását a csapatkapitány Szabó közvetlen közelről fejelt Dibusz kapujába, ezzel a félidő vége előtt 1-1-re módosította az állást.

A második félidő hasonlóan indult, mint az első, ferencvárosi góllal. Három perccel a kezdés után Holczer elhúzta Mak lábát a tizehnahotosn belül, így tizenegyeshez jutott az FTC. A büntető mögé Haratin állt, és megszerezte a Fradi második gólját.

A Paks hamar magára talált a gól után, az 59. percben egy szép akció végén Sajbán lőhetett közelről kapura, de Dibusz hatalmas védést bemutatva őrizte meg a Fradi egygólos előnyét. Bő egy perccel később ismét a paksiak veszélyeztettek, ekkor egy szöglet után Gévay fejelt öt méterről kapura, de Dibusz ismét a helyén volt.

A Ferencváros sem maradt adós a nagy helyzetekkel, a 65. perc végén Lovrencsics jól ment el a jobb oldalon, a középre ívelésére pedig jól érkezett Tokmac, és nem sokon múlt, hogy megszülessen a harmadik FTC-gól a meccsen. A 75. percben valami hasonló történt, ekkor Heister a bal oldalon szerzett labdát és adta be jól a kapu elé, ahol ismét csak centiken múlt Tokmac gólszerzése. Egy perccel később pedig Laidouni ugrott ki jól és tekert el Holczer mellett, azonban a kapufáról kifelé pattant a labda, így maradt a 2-1.

A hajrában aztán a Fradi megszerezte a harmadik gólt is a mérkőzésen.

A csereként beállt Isael távoli lövése megpattant egy paksi játékoson és így védhetetlenül került Holczer kapujába, ezzel 3-1-re változott az eredmény.

A Ferencváros továbbra is egyedüli csapatként veretlen a bajnokságban,

a Paks pedig négy győzelem és egy döntetlen után először kapott ki hazai pályán, mióta edzőcsere volt a klubnál.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!