A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Sokkal nyugodtabbak a focisták, mióta nincsenek nézők a stadionokban

verekedés, könyöklés, gif
Vágólapra másolva!
Egy osztrák kutatás szerint a focisták és az edzői stábok is sokkal nyugodtabbak, mióta nincsenek nézők a stadionokban. A világjárvány miatt szinte mindenhol zárt kapuk mögött zajlanak a focimeccsek, ami a szakértők szerint sokat segített a szereplők indulatkezelésében.

A Salzburgi Egyetem munkatársai szerint a kevesebb néző kevesebb veszekedést jelent. A szakértők a Salzburg 20 meccsét vették figyelembe, tízet a lezárások előtt, tízet a zárt kapuk mögött vizsgált. A végeredmény szerint majdnem 20 százalékos volt az eltérés az érzelmi kitörések tekintetében, sokkal kevesebb volt belőlük a zárt kapus meccseken.

Ami a legszembetűnőbb, az az, hogy a játékvezetőket korábban az érzelmi kitörések több min 40 százaléka sújtotta, ez a szám nézők nélkül 25 százalékra esett vissza.

A vizsgálatok szerint a játékosok sokkal önkritikusabbak lettek nézők nélkül. A nonverbális megnyilvánulásokat vizsgálva egy-egy hiba után sokkal inkább magukat okolják a játékosok.

Az már a német Bundesliga vizsgálataiból derül ki, hogy a meccsek végkimenetele sokkal bizonytalanabb lett, a hazai pálya előnye 40-ről mindössze 20 százalékra esett vissza.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!