A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Szerdán este a magyar labdarúgó-válogatott 4-1-re győzött Andorrában, ezzel Marco Rossi csapata vb-pótselejtezőt érő második helyen áll az I csoportban a százszázalékos angol csapat mögött. A találkozó után a magyar válogatott játékosai az első félidőben megsérülő Kalmár Zsoltnak ajánlották a győzelmet.

Az első gól fontos volt, főleg, hogy az első félidőben szereztük. Erre a küzdős meccsre küszültünk, a pálya sem volt a legjobb. Készültünk rá, hogy ütnek-rúgnak majd, vannak ilyen meccsek, de a lényeg, hogy nyertünk. Az elmúlt tíz nap jól sikerült, szeretnénk az Európa-bajnokságon is helytállni, a vb-selejtezőkön meg megyünk, ameddig tudunk" – értékelt az M4 Sport kamerája előtt az első válogatottbeli gólját szerző Gazdag Dániel.

Gazdag Dániel gólja döntötte el a mérkőzést Forrás: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

„Örülök, hogy eredményes tudtam lenni, de a legfontosabb a három pont megszerzése volt.

Nehéz talajon játszottunk, az első negyedórában nem is játszottunk jól. Többször kellett volna megjátszanunk Szalai Ádámot.

Az elején megzavartak minket, de szerencsére sikerült az első félidőben gólt szerezni, utána pedig már azt játszottuk, amit kellett" – mondta Fiola Attila, aki szintén az első gólját szerezte a magyar válogatottban.

Kleinheisler László legutóbb 2018 szeptemberében lőtt gólt a válogatottban Forrás: AFP/Lionel Bonaventure

„Nincs bajom a műfűvel. Örülök, hogy nyertünk egy ilyen nehéz pályán, most ez volt a legfontosabb. Örülök, hogy gólt tudtam szerezni, és visszatérhettem a válogatottban, de

– mondta Kleinheisler László.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese a nyári, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon a Puskás Arénában fogadja a címvédő portugálokat és a világbajnok franciákat, majd a németek vendége lesz Münchenben. A vb-selejtezők szeptember eleji folytatását a százszázalékos teljesítménnyel éllovas angolok mögött második helyen várja a magyar csapat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!