A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A koronavírus miatt került döbbenetes helyzetbe a belga focista

BELGASOCCER COUPE DE BELGIQUE FEMMES VROUWEN DAMES BEKER VAN BEL Horizontal SQUARE FORMAT
Lierse's Justine Vanhaevermaet and Anderlecht's Noemie Gelders pictured in action during a soccer game between Lierse SK and RSC Anderlecht, the women's cup final in Westerlo, Sunday 17 April 2016. BELGA PHOTO DAVID CATRY (Photo by DAVID CATRY / BELGA MAG / Belga via AFP)
Vágólapra másolva!
A belga Justine Vanhaevermaet a norvég LSK Women labdarúgócsapatával március 10-én Magyarországon, Gyirmóton játszott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a német Wolfsburg ellen. A norvég csapat a meccs után elindult haza, a belga játékos kálváriája azonban csak ekkor kezdődött el.

A norvég csapat összes játékosát beengedték az oslói repülőtéren, egyedül Justine Vanhaevermaet nem léphetett be az országba.

A hatóságok a belga lányt azonnal karanténszállodába vitték.

Március 14-én, vasárnap pedig közölték a focistával, hogy azonnal el kell hagynia az országot. A dolog érdekessége az volt, hogy az LSK csapatában német és svéd légiós is focizik, őket azonban nem tartóztatták fel. Simán beléphettek Norvégiába. Azonban a német és a svéd focista rendelkezik állandó lakcímmel Norvégiában. Justine Vanhaevermaet nem.

És ez volt a végzetes hiba, ezért nem engedték be őt az országba.

A Norvég Labdarúgó Szövetség minden jogi lépést megtett, hogy segítsen a játékoson, de ez nem vezetett eredményre. A február 1-én megszigorított belépési szabályok miatt Justine Vanhaevermaetnek esélye sem volt a beutazásra.

May Gulbrandsen, az LSK ügyvezető igazgatója megérti, hogy a szabályokat be kell tartani, de abszurdnak nevezte az eseményeket. Az ügyvezető elmondta: dokumentumokkal igazolták, hogy a belga lány a csapat hivatalos, szerződtetett játékosa. Benyújtották a lakásbérleti szerződését is. Hiába.

Justine Vanhaevermaet nem utazhatott vissza Norvégiába Forrás: Belga via AFP/DAVID CATRY SPORTPIX.BE/David Catry

A belga focista nem tehetett mást, mint hazament a családjához Belgiumba. Most ott vár a sorsának további alakulására. Egyetlen esetben térhetne vissza csapatához: ha lenne Norvégiában állandó, bejelentett lakcíme.

Ezt azonban nem lehet távolról elintézni, mert ennek megadásához a focistának személyesen kellene megjelennie Lilleströmben az adóhivatalban. Azonban ez nem lehetésges, hiszen nem engedik be Norvégiába.

"Belgiumban van az állandó lakcímem, mert ott van házam. Ezért állítottak meg a norvég hatóságok. Nem gondoltam arra, hogy ebből gond lehet, mivel lakást bérelek Lilleströmben, és a munkavállalási engedélyem is rendben van.

mondta el a játékos.

Az LSK női labdarúgócsapata felvette a kapcsolatot az Elverum férfi kézilabdacsapatával, mert a közelmúltban ott is hasonló eset történt. A francia Luc Abalo nem térhetett vissza egy külföldi mérkőzés után Norvégiába. Ám minden hiába. A norvég minisztérium közölte: nincsenek kivételek. Justine Vanhaevermaet most Belgiumban vár a sorsára, amit egészen abszurdnak nevezett.

Forrás

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!