A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Merkantil Bank Liga 34. fordulójában a Debreceni VSC 3-1-re legyőzte a Kazincbarcika csapatát a Nagyerdei stadionban.

A Loki már a negyedik percben megszerezte a vezetést a korábbi válogatott Korhut Mihály góljával, de a korábban Debrecenben is megforduló Takács Tamás találatával egyenlített a Kazincbarcika. Sokáig úgy tűnt, hogy marad a döntetlen, azonban a 73. percben Kinyik Ákos révén ismét előnybe került a Debrecen, majd a 87. percben a 108-szorosd válogatott Dzsudzsák Balázs tizenegyesével lezárta a meccset a Loki, amely továbbra is tartja a második helyét az NB II-ben egy ponttal lemaradva a Vasas mögött.

Dzsudzsák Balázs 14 gólpassz mellett a második gólját lőtte az NB II-es szezonban Fotó: Polyák Attila - Origo

A Debrecen mellett a harmadik feljutásra esélyes csapat, a Gyirmót FC Győr is hozta a kötelező győzelmet a Dorog ellen. Csertői Aurél csapatában Lencse László duplázni tudott. A Gyirmót ezzel négy fordulóval a vége előtt négy ponttal áll a második feljutó helyen álló DVSC mögött.

A játéknap érdekessége az Ajka-Kaposvár mérkőzésen történt, ahol a vendégcsapatban pályára lépett a Vasas ellen az ötödik sárga lapját begyűjtő – ezzel automatikus eltiltást kapó – Dvorschák Gábor. A találkozót végül az Ajka simán nyerte 3-1-re, így a Veszprém megyei csapat biztosan nem fogja megóvni a mérkőzést, de valószínűleg lesz még folytatása a történetnek. Az NB I-ből az előző szezonban kieső Kaposvár jelenleg a 18. kieső helyen és kilenc meccs óta nyeretlen a másodosztályban.

Merkantil Bank Liga NB II, 34. forduló:
Debreceni VSC-Kolorcity Kazincbarcika SC 3-1 (1-1)
Gyirmót FC Győr-Dorogi FC 3-1 (1-1)
FC Ajka-Kaposvári Rákóczi FC 3-1 (2-0)
BFC Siófok-WKW ETO FC Győr 2-2 (0-2)
Budaörs-Békéscsaba 1912 Előre 1-0 (0-0)
Szombathelyi Haladás-Aqvital FC Csákvár 0-1 (0-1)
Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Soroksár SC 2-0 (0-0)
Szentlőrinc-DEAC 0-0
Szolnoki MÁV FC-Nyíregyháza Spartacus FC 2-0 (2-0)

A Merkantil Bank Liga tabellája Forrás: nb2.hu
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!