A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Az Atlético és a Real Madrid nyert, a Barca már biztosan nem lehet bajnok

Atletico de Madrid v C.A. Osasuna - La Liga Santander soccer Atletico de Madrid C.A. Osasuna La Liga Santander Luis Suarez Waist up Two people Luis Suarez of Atletico Madrid Coronavirus Pandemic Government social distancing laws fans strict restrictions L
Luis Suarez of Atletico Madrid celebrates after scoring his sides first goal during the La Liga Santander match between Atletico de Madrid and C.A. Osasuna at Estadio Wanda Metropolitano on May 16, 2021 in Madrid, Spain. Sporting stadiums around Spain remain under strict restrictions due to the Coronavirus Pandemic as Government social distancing laws prohibit fans inside venues resulting in games being played behind closed doors. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó élvonal, a La Liga utolsó előtti, 37. fordulójában a Real Madrid idegenben győzött 1-0-ra Bilbaóban, míg az éllovas Atlético Madrid hátrányból fordítva verte hazai pályán az Osasunát. Ezzel, valamint a Barcelona hazai pályán elszenvedett vereségével eldőlt, hogy az utolsó fordulóban már csak a két fővárosi csapat egyik lehet bajnok.

A spanyol élvonal utolsó előtti, 37. fordulójában a legnagyobb téttel vitán felül az Atlético Madrid–Osasuna mérkőzés bírt, ugyanis, ha Diego Simeone csapata győzni tud, akkor a Real Madrid esetleges pontvesztése esetén hét év után újra bajnoki címet ünnepelhet.

Az Atlético mögött két ponttal lemaradva álló Zinedine Zidane csapatára papíron jóval nehezebb feladat várt, hiszen a középmenyben tanyázó Athletic Bilbaóhoz látogatott. Matematikailag még az éllovastól négy pontra lemaradva a harmadik helyen álló Barcelonának is volt esélye az aranyéremre, de Messiéknek önmagában az még kevés volt, ha legyőzik a Celta Vigót, nekik a másik két rivális botlására is szükségük volt.

Mindhárom bajnokesélyes a körülményekhez képest a legerősebb összeállításban kezdett. A legtöbb hiányzója a Realnak volt, hiszen Zidane nem számíthatott a karanténban lévő Toni Kroosra, valamint az egyaránt sérült Sergio Ramosra, Raphael Varane-ra, Carvajalra, Mendyre és Hernandezre sem.

A Barca alapcsapatából jószerével csak Frenkie De Jongot nem vethette be Ronald Koeman.

Diego Simeone volt talán a legkényelmesebb helyzetben, neki csak Thomas Lemart kellett nélkülöznie a kulcsfontosságú találkozón.

A Real dolgát nehezítette, hogy a csütörtök esti Granada elleni meccs után a csapat csak pénteken hajnali négyre ért Madridba, azaz nem sok idejük volt pihenni a játékosoknak, mielőtt Bilbao felé vették az irányt.

A baszkok ebben az idényben már mindhárom sztárcsapatot legyőzték, az Atlétit és a Barcát bajnokin, míg a Realt a Spanyol Szuperkupa-meccsen. A három bajnokesélyes egyaránt komoly mezőnyfölényben volt az első bő húsz percben, azonban míg a Real nem jutott el komoly helyzetig, addig Luis Suárez révén az Atlético lőtt egy kapufát, a Camp Nouban pedig Griezmann és Messi is közel járt a vezetés megszerzéséhez, végül az argentin volt az első, aki a 28. percben gólt tudott szerezni a három szereplős aranydrámában.

Bilbaóban eközben a Real játékosai reklamáltak büntetőt miután Odriozola beadása elakadt Morcillo alkarjában.

A második játékrész elején az első helyért küzdő hármak újfent beszorították ellenfeleiket, de a gól, illetve a Barca esetében az újabb gól nem akart összejönni. Pedig az Atlético nagyon közel járt hozzá,

de az 59. percben a kapuba belső Savic centikkel de lesen volt – állapították meg a VAR-szobában, míg 7 perccel később Carrasco lőtt a kapuba ugyancsak lesről, ehhez videobíró sem kellett.

Bilbaóban Modric és Casemiro is közel járt a gólhoz, míg a Camp Nouban Ronald Araujo hagyott ki egy hatalmas helyzetet. Aztán a Real csak megszerezte a vezetést: a 69. percben Casemiro beadása elment a lesen lévő Benzema talpa alatt, így lett jó Nachónak, aki megszerezte szezonbeli első gólját. A Real pedig az egymás elleni jobb eredményeknek köszönhetően átvette a vezetést a tabellán az Atléticótól.

Simeonéék helyzete még nehezebbé vált a 74. percben, amikor egy kontra végén Ante Budimir fejese után Oblak csak a gólvonalon túlról tudta kiütni a labdát.

A 82. percben aztán az Osasuna góljánál nagyot hibázó Renan Lodi kapott remek labdát a bal oldalon, bevitte a tizenhatoson belülre, majd tíz méterről hatalmas gólt lőtt, és ez már teljesen szabályos volt.

Négy perccel később pedig az Atlético döntő lépést tett a bajnoki cím felé, amikor Luis Suárez a kihagyott helyzetek után megszerezte idénybeli 20 gólját.

A Barca bajnoki reményei viszont elszálltak akkor, amikor a játékvezető a 83. percben a második sárga lapot is felmutatta Clement Lengletnek. Ezzel és és persze Santi Mina újabb góljával eldőlt, hogy a katalánok kikapnak hazai pályán a Celta Vigótól, és a harmadik helyen zárják a bajnokságot.

A bajnoki címet eldöntő utolsó fordulóban Valladolid–Atlético Madrid, Real Madrid–Villareal mérkőzést rendeznek.

A Villareal otthonában az 53. perctől emberhátrányban játszó Sevilla 4-0-ra kikapott, ezzel biztossá vált, hogy már nem érhet oda a dobogóra, míg az Európa-ligában és az Európa Konferencia-ligában a Real Sociedad, a Villareal és a Betis indulhat. Hogy melyikük melyik sorozatban, az csak az utolsó fordulóban fog eldőlni.

Az alsóházban hatalmas volt a tumultus, a 15. helyezett Alavéstől lefelé egyik együttes sem volt még biztonságban, azonban félóra elteltével már biztosnak tűnt, hogy a Valladolid és az Eibar elbúcsúzhat az élvonaltől, hiszen akkor előbbi a Valencia, míg utóbbi a Real Sociedad otthonában állt 0-3-ra, míg az Elche Cádizban állt 0-1-re. Utóbbiak azonban fordítani tudott, és 3-1-re nyert, ami azt jelenti, hogy a Huesca Betis elleni vereségének köszönhetően még maradt esélye az élvonalbeli tagság kiharcolására, ahogy a Valladolidnak is.

Eredmények, La Liga, 37. forduló:
Atlético Madrid-Osasuna 2-1 (0-0)
gól: Lodi 82., Suárez 86., ill. Budimir 74.
Athletic Bilbao-Real Madrid 0-1 (0-0)
gól: Nacho 69.
piros lap: Raúl García 89.
FC Barcelona-Celta Vigo 1-2 (1-1)
gól: Messi 28., ill. Santi Mina 38., 89.
piros lap: Lenglet 83.
Betis-Huesca 1-0 (0-0)
Cádiz-Elche 1-3 (1-0)
Getafe-Levante 2-1 (1-1)
Real Sociedad-Valladolid 4-1 (4-0)
Valencia-Eibar 4-1 (3-1)
Villarreal-Sevilla 4-0 (1-0)
Alavés-Granada 4-2 (2-1)

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Real Madrid 38 29 1 8 87-26 61 95
GY
GY
GY
D
D
2.
Barcelona 38 26 5 7 79-44 35 85
V
GY
GY
GY
GY
3.
Girona 38 25 7 6 85-46 39 81
GY
D
V
GY
GY
4.
Atletico Madrid 38 24 10 4 70-43 27 76
GY
GY
GY
V
GY
5.
Athletic Bilbao 38 19 8 11 61-37 24 68
GY
D
V
GY
GY
6.
Real Sociedad 38 16 10 12 51-39 12 60
GY
V
GY
GY
V
7.
Real Betis 38 14 9 15 48-45 3 57
GY
GY
D
V
D
8.
Villarreal 38 14 13 11 65-65 0 53
V
GY
GY
D
D
9.
Valencia 38 13 15 10 40-45 -5 49
V
D
V
V
D
10.
Deportivo Alaves 38 12 16 10 36-46 -10 46
GY
D
V
GY
D
Teljes lista
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!