Vágólapra másolva!
A Premier League-ben szereplő Tottenham Hotspur csapata előrehaladott tárgyalásokat folytat az AS Roma korábbi edzőjével, Paulo Fonsecával.

A 48 éves portugál szakember májusban távozott a Romától, utódja pedig a Tottenhamtől kirúgott José Mourinho lett. A londoni csapat nagy erőkkel keresi a következő trénert, és a hírek szerint az új sportigazgató, Fabio Paratici javaslatára Fonsecának három éves szerződést kínált az angol együttes vezetősége. Amennyiben ez megvalósul, akkor a két portugál tréner egymás utódja lesz a két klubnál, ugyanis a Románál Mourinho váltotta Fonsecát, a Tottenhamnél pedig ennek az ellenkezője történhet meg, tehát Fonseca válthatja Mourinhót.

A The Guardian megírta, hogy Fonseca, aki a Roma előtt többek között a Porto, a Braga és a Sahtar Donyecket is irányította, nyitott az angliai munkára, és szívesen lenne a Spurs edzője.

Paulo Fonseca lehet a Tottenham következő edzője Forrás: NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia/NurPhoto/Giuseppe Maffia

A Tottenham elnöke, Daniel Levy az Interrel bajnok Antonio Contét, valamint a klub korábbi sikeredzőjét, Mauricio Pochettinót is szerette volna megszerezni, de egyik szakemberrel sem sikerült megállapodásra jutnia.

Annyi bizonyos, hogy a Tottenhamnél tapasztalt edzőt szeretnének a kispadra ültetni, és a hírek szerint Fonseca megfelel az elvárásoknak.

A portugál tréner Ukrajnában háromszor nyert bajnokságot és ugyanennyiszer kupát, a Bragával a Portugál Kupát is elhódította, illetve a Romával ötödik lett az előző szezonban, a mostaniban pedig az Európa-liga elődöntőjébe jutott be vele.

Amennyiben Fonsecát kinevezik a Spurs élére, a Konferncia Ligában szembenézhet korábbi csapatával és honfitársával, ugyanis Mourinho a Romával szintén az újonnan létrehozott európai kupasorozatban indul majd.

Mindent egy helyen az Eb-ről