Vágólapra másolva!
Az OTP Bank Liga 1. fordulójának szombat esti meccsén a Budapest Honvéd fogadta a magyar bajnoksák első osztályába újra feljutott Debrecen csapatát a Bozsik Arénában. Az első félidő végén Bőle Lukács kapásgóljával a sokkal aktívabban játszó Honvéd megszerezte a vezetést. A második félidőben többet támadott a Debrecen, és egy kezezés után megítélt tizenegyessel kiegyenlítettek a vendégek. A Budapest Honvéd játékosa a kezezés után megkapta a második sárga lapját, ezért a bíró kiállította őt. A Debrecen egy szöglet után megszerezte a második gólját is, majd két szép egyéni megmozdulás után a harmadikat és a negyediket is. A második félidőben több gól már nem esett, így a Debrecen megérdemelten győzte le az emberhátrányban játszó Budapest Honvédot. 

A Budapest Honvéd edzője, Horváth Ferenc a meccs előtt elmondta, hogy az előző szezon végén óriási nyomás alatt kellett játszania a csapatának. A Honvéd edzője most először kisebb célokat szeretne kitűzni a csapatával, és azokat elérve fokozatosan továbblépni majd.

A Budapest Honvéd elleni szezonnyitó találkozó a debreceni csapat újonnan kinevezett edzőjének, Huszti Szabolcsnak az első meccse volt vezetőedzőként. Az egykori labdarúgó elmondta, hogy nem izgult a meccs előtt, és nagyon bízott benne, hogy a nyáron megerősített védelmükkel jól veszik majd az első akadályt.

A debreceniek csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs 4999 nap után lépett újra pályára a magyar bajnokságban.

Az első percek tapogatozó játéka után a 7. percben óriás lehetőséget hagyott ki a Budapest Honvéd: a hazai csapat játékosa, Tamás Krisztián a baloldalon lépéselőnybe került a debreceni védőkkel szemben,

és középre lőtt labdáját hatalmas helyzetben Eppel Márton öt méterről a debreceniek kapusába, Kosicky-be lőtte.

A következő percekben nagy nyomás alá helyezte a Debrecen kapuját a Budapest Honvéd. Négy szögletet is elvégezhettek a hazaiak, de nem sikerült megszerezniük a vezetést. Húsz perc elteltével a Honvédnak már négy kapuralövése volt, a Debrecennek egy sem.

Nagy harc folyt a pályán Forrás: MTI/Bruzák Noémi

A vendégeknek sokszor gondja akadt labdakihozatalokkal. A debreceniek csapatkapitányához, Dzsudzsák Balázshoz is csak ritkán került labda, pedig az egykori válogatott sokszor visszalépett elkérni a labdát.

A 23. percben Nagy Dominik tört be a debreceniek tizenhatosára, de lövés helyett csak körülményeskedett, így a debreceni védők le tudták szerelni a Honvéd játékosát. Egy perccel később

Eppel Márton gurította vissza a labdát Nononak, de Kosicky óriási védést bemutatva hatástalanította a Honvéd játékosának lövését.

Az első félóra végén megszületett az első kapuralövés debreceni részről. A 30. percben Dzsudzsák Balázs végzett el egy szabadrúgást a Honvéd kapujától tizennyolc méterre. A rövid sarok felé tartó lövést a hazaiak kapusa, Szappanos Péter nagy bravúrral védte ki.

A debreceni kapus, Kosiczky Tamás véd Forrás: MTI/Bruzák Noémi

A 35. percben egy csodálatos góllal megszerezte a vezetést a sokkal aktívabban játszó Budapest Honvéd:

Nono szögletét követően a hosszú oldalon senki nem figyelt Bőle Lukácsra, aki a tizenhatos sarkáról egy remek kapásövéssel vezetéshez jutatta a hazaiakat.

A labda a bal kapufát is érintve csapódott a hálóba, Kosicky teljesen esélytelen volt a lövéssel szemben.

Az utolsó tíz percben már nem alakult ki nagyobb helyzet, így egygólos hazai vezetéssel mentek be az öltözőbe a csapatok. A második félidőben lendületesebben focizott a vendég Debrecen. Az 55. percben Dzsudzsák Balázs végzett el egy szabadrúgást a Honvéd tizenhatosa előtt. A debreceniek csapatkapitányának lövése után az egyik hazai játékos kézzel ért bele a labdába. A bíró a videóbíróhoz fordult segítségért.

A vizsgálat után a bíró kezezés miatt kiállította a hazaiak védőjét, Klemenzt, aki megkapta a második sárgáját az eset után.

A bíró ezután tizenegyest ítélt a Debrecen javára. Dzsudzsák Balázs vállalta el a büntetőt, és higgadtan lőtt a hazaiak kapujának jobb alsó sarkába.

Dzsudzsák Balázs tizenegyesből lőtt gólt Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A 64. percben egy szöglet utáni remek kombinációt követően Bódi Ádám lőtte be élesen a labdát a kapu elé, amire a vendégek csatára, Bárány Donát érkezett a legjobb ütemben, és megszerezte a vezetést az emberhátrányban játszó Honvéd ellen.

A Honvéd mindent megtett az egyenlítésért, de a Debrecen jól tartotta a labdát, és sokszor gyors ellentámadásokat vezetett a meccs utolsó húsz percében. A 79. percben Bárány Donátot az utolsó pillanatban tudták szerelni a Honvéd védői a tizenhatoson belül. A 81 .percben Bevárdi Zsombor végleg eldöntötte a meccset a Debrecen javára:

a fiatal csatár két védőt csapott be egy szép lefordulás után, és remek lövést helyezett el a Honvéd kapujának bal alsó sarkába.

A hosszabításban Ugrai Roland még egy gyönyörű gólt lőtt az egykori csapatának.

A második félidőben több gól már nem esett, így a Debrecen idegenben győzte le a Budapest Honvéd csapatát a magyar bajnokság nyitófordulójában.

33Sárga lapKrisztián Tamás
35Sárga lapCharleston dos Santos
37GólLukács Bőle
43Sárga lapLukas Klemenz
60Sárga lapPéter Szappanos
65GólDonát Bárány
69Sárga lapDominik Nagy
70Sárga lapNono
81GólZsombor Bévárdi
94Sárga lapErik Kusnyir
95GólRoland Ugrai
Összeállítások
4-3-3
4-2-3-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Mindent egy helyen az Eb-ről