A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A bajnoki címvédő Ferencváros hazai pályán 2-1-re kikapott a Kisvárdától az OTP Bank Liga 1. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén.

Megkezdődött az NB I 2021-22-es szezonja a zöld-fehérek számára is. Az előző szezonhoz képest a legkomolyabb változás a vezetőedző személyét illetően volt a nyáron a Fradi háza táján: Szergej Rebrov helyett immáron Peter Stöger irányítja a 32-szeres magyar bajnokot.

Az osztrák szakember első bajnoki kezdőcsapata így nézett ki:

Bogdán - Wingo, Blazic, S. Mmaee, Csontos - Vécsei, Laidouni - Mák, Tokmac, Zubkoc - Boli.

A legnagyobb nevek közül Dibusz Dénes és Myrto Uzuni is a kispadon kezdte a Kisvárda elleni találkozót.

A Fradi már a mérkőzés első pár percében beszorította riválisát a saját tizenhatosa előterébe, de a fegyelmezetten védekező kisvárdaiak jól koncentráltak, és tartották a gól nélküli eredményt.

Az első komoly helyzetre 25 peret kellett várni, és meglepetésre a Kisvárda alakította ki azt. Egy szabadrúgás után Navrátil elé került a labda a tizenhatoson belül, aki szép mozdulattal lőtt kapura, de Bogdán védeni tudott.

A 32. percben Bumba akadályozta meg a beadásra induló ferencvárosi futballistát, amiért megkapta a találkozó első sárga lapját. Egy perccel később Csontos ívelte remekül Zubkov felé a labdát, amit az Eb-n is megforduló ukrán játékos nem tudott jól átvenni az ötös sarkánál.

Az első félidő hajrájában Mmaee beívelésére Wingo érkezett a hosszún, de a Fradi két új igazolásának összjátékából sem született gól, így a szünetre gól nélküli döntetlennel mehettek a csapatok. Peter Stöger a második játékrészre két támadót is becserélt, Mák helyére Uzuni, Tokmac helyére Zachariassen érkezett a pályára.

A Fradi-cserék ellenére Matheus góljával a 46. percben a Kisvárda szerezte meg a vezetést.

A szabolcsiak játékosa bal külsővel szerzett látványos találatot.

Az 57. perben ismét a várdaiak veszélyeztettek, Bumba csavart a kapura, de a hazai védők blokkolni tudtak. Az első óra végén Wingo veszélyes beadására Zachariassen és Boli érkezett középen, de egyikük sem tudta bepiszkálni a labdát a kapuba.

A 64. percben Navrátil megszerezte a Kisvárda második gólját.

A cseh futballista jól használta ki a Mmaee eladott labdája után kialakított helyzetet és Bogdán mellett lőtte be a labdát a kapuba.

Vécsei távoli lövése nem jelentett komoly veszélyt, majd a 77. percben a játékvezető a videobíró segítségével tizenegyest adott a Fradinak. Kravchenko lépett rá Ryan Mmaee lábára, jogos ítélet született.

A 79. percben Ryan Mmaee büntetőből lőtt góljával a Fradi szépített is.

A 87. percben a Kisvárda lezárhatta volna a meccset, de Camaj bombája csak a felső lécen csattant. Ennek végül várdai szempontból nem lett komoly jelentősége, sikerült megtartaniuk az előnyüket az öt perces ráadásban is.

A Fradi egy Kisvárda elleni 2-1-es vereséggel kezdte az OTP Bank Ligát.

Napra pontosan 16 évvel ezelőtt kapott ki a Ferencváros az NB I nyitó játéknapján, akkor a Fehérvár győzte le a rekordbajnokot 1-0-ra. A címvédő legközelebb a BL-selejtezőben lép pályára, amikor szerdán 20:00-kor a cseh Slavia Praha látogat a Groupama Arénába.

20Sárga lapOleksandr Zubkov
32Sárga lapClaudiu Bumba
42Sárga lapRobert Mak
46GólMatheus
64GólJaroslav Navratil
79Sárga lapAnton Kravchenko
84Sárga lapDriton Camaj
87Sárga lapFranck Boli
93Sárga lapBohdan Melnyk
Összeállítások
4-2-3-1
4-2-3-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!