A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A játékosok elengedését kéri a FIFA-elnök az angol és spanyol ligától

fifa logo
FIFA president Gianni Infantino gestures as he speech during the sign memorandum of understanding with World Health Organization (WHO) aimed at promoting and protecting public health globally through football, on October 4, 2019 in Geneva. (Photo by FABRICE COFFRINI / AFP)
Vágólapra másolva!
Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke arra kéri az angol és spanyol ligát, hogy engedjék el játékosaikat a szeptemberi világbajnoki selejtezőkre.

A két ország elitklubjai a héten úgy foglaltak állást, hogy a koronavírus-járványban vörös besorozású, azaz utazásra nem ajánlott országokhoz nem engedik el a játékosaikat, mert hazatérésük után karantén vár rájuk, vagyis további 10-14 napig nem számíthatnának rájuk a fertőzésveszély miatt.

Infantino szerdai közleményében jelezte: minden érintettől szolidaritást kér, és azt, hogy tegyenek meg mindent a helyes és tisztességes játék érdekében.

"A világ legjobb játékosai közül sokan szerepelnek Angliában és Spanyolországban, és úgy gondoljuk, hogy ezen országoknak is osztozniuk kell a felelősségen, és világszerte védeniük kell a sportág integritását" - tette hozzá a FIFA elnöke.

Az angol Premier League kedden azt jelentette, hogy közel 60 játékosa utazna 26 vörös besorozású országba, de őket nem engedik el, míg a spanyol La Liga közlése szerint 13 klubból 25 játékos szintén nem utazhat a tiltás miatt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!