A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ösztönözni kell az oltásra a Premier League focistáit

fbl Horizontal
Chelsea's French striker Olivier Giroud (C) celebrates scoring the opening goal with his teammates French midfielder N'Golo Kante (L) and Spanish midfielder Pedro (R) during the UEFA Europa League final football match between Chelsea FC and Arsenal FC at the Baku Olympic Stadium in Baku, Azerbaijian on May 29, 2019. (Photo by Yuri KADOBNOV / AFP)
Vágólapra másolva!
Egyre nagyobb aggodalomra ad okot a Premier League-ben focizó játékosok viszonylag alacsony átoltottsági szintje.

A liga vezetői elsősorban attól tartanak, hogy a koronavírus miatt a brit kormány olyan rendelkezéseket vezet be, amely előnyben részesíti utazások során a beoltottakat, így a világ élvonalába tartozó játékosok fontos meccsekről maradhatnának le, akár válogatott, akár klubszinten.

A Premier League kimutatása szerint a 20 csapatból 13 esetében a keretek ötven százaléka sem rendelkezik a teljes védettséget jelentő oltásokkal.

A liga tisztségviselői komolyan fontolóra veszik, hogy valamilyen módon ösztönözzék a játékosokat, és jutalmazzák azokat a csapatokat, ahol a legtöbb játékos van beoltva.

Éppen kedden derült ki a Chelsea frnacia játékosáról, N'Golo Kantéról, hogy koronavírusos, az ilyen eseteket szeretnék megelőzni Angliában.

Az egyébként korábban kiderült, hogy a játékosok többsége megkapta az első vakcinát, de a második oltást meglepően kevesen kapták meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!