A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Újra vannak angol légiósok az argentin válogatott keretében

fbl Horizontal panoramic
Arsenal's Argentinian goalkeeper Emiliano Martinez dives as a shot goes wide of his goal during the English Premier League football match between Arsenal and Liverpool at the Emirates Stadium in London on July 15, 2020. (Photo by Glyn KIRK / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány miatt érvényben lévő korlátozások ellenére az argentin szövetségi kapitány meghívott a válogatottba három Angliában játszó labdarúgót is az októberi világbajnoki selejtezőkre.

Nagy-Britanniában nagyon magas a fertőzöttségi arány, ezért a jelenlegi utazási szabályozás szerint aki a szigetországból Argentínába érkezik, köteles tíznapos karanténba vonulni.

Ennek ellenére Lionel Scaloni három Premier League-ben szereplő játékosra is számít a selejtezőkre készülő keretében: az Aston Villa kapusa, Emiliano Martínez, a Tottenham Hotspur középpályása, Giovani Lo Celso és a szintén a londoni klubban hátvédként játszó Cristian Romero kapott meghívót a 30 fős nemzeti együttesbe.

Argentína jelenleg a második helyen áll a dél-amerikai csoportban, a következő mérkőzésein pedig Paraguay, Uruguay és Peru ellen játszik október 8. és 15. között.

Az angol klubok nagy része szeptemberben nem engedte el a piros besorolású dél-amerikai országok játékosait a vb-selejtezőkre. Az argentin válogatottaknak Nagy-Britanniába érkezve nem kötelező karanténba vonulniuk, ha be vannak oltva és rendelkeznek negatív koronavírusteszttel.

Szeptemberben a Brazília-Argentína rangadót félbeszakították azért, mert négy argentin játékos megszegte a beutazási szabályokat. Emiliano Buendía, Martínez, Lo Celso és Romero úgy érkezett meg a Sao Pauló-i találkozóra, hogy nem jelezte: 14 napon belül Angliában járt.

A Brazil Egészségügyi Szabályozó Ügynökség egyik munkatársa bement a pályára, és ellehetetlenítette a mérkőzés folytatását.

A négy argentin játékos ellen eljárás indult Brazíliában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!