A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Egyre nagyobb bajban a Barcelona, az Atlético Madridtól is simán kikapott

Club Atletico de Madrid v FC Barcelona - La Liga Santander soccer Club Atletico de Madrid FC Barcelona La Liga Santander Frenkie de Jong Full length Small group of people La Liga Santander match Estadio Wanda Metropolitano Luis Suarez Club Atletico Atleti
Frenkie de Jong of Barcelona dejected after Luis Suarez of Atletico Madrid scoring during the La Liga Santander match between Club Atletico de Madrid and FC Barcelona at Estadio Wanda Metropolitano on October 2, 2021 in Madrid, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-bajnokság 8. fordulójában az Atlético Madrid 2-0-ra nyert hazai pályán a Barcelona ellen. Hiába birtokolta többet a labdát a katalán sztárcsapat, az első félidőben a madridi együttes két gólt is szerzett, a másodikat az egykori Barcás Luis Suárez lőtte. A második játékrészben is csak szenvedett a Barcelona és a héten másodszor is kikapott, Ronald Koeman állása pedig az eddiginél is nagyobb veszélybe került.

A La Liga címvédője, az Atlético Madrid a Wanda Metropolitano Stadionban - másfél év után újra telt ház előtt - fogadta az ebben a szezonban eddig csak szenvedő Barcelonát.

A katalán sztárcsapat ugyan az előző bajnoki meccsét megnyerte, de csak a középmezőnyben található a tabellán, ráadásul a BL-ben szerdán 3-0-ra kikapott a Benficától és jelenleg a csoportja utolsó helyén, kiesésre áll a legrangosabb európai kupában.

Az Atlético kezdőjében ott volt a tavaly Barcelonából viharos körülmények között távozó Suárez, az idén nyáron "hazatérő" Griezmann azonban csak a kispadon kapott helyet.

Ronald Koeman - akinek egy újabb vereség az állásába kerülhet - a lehetőségekhez képest erős csapatot küldött pályára, az egyik legnagyobb hiányzó, a combsérülést szenvedő Pedri volt, míg Jordi Alba és Ansu Fati csak a cserepadra ülhetett le.

A 17. percben Lemar passzát Joao Félix 16 méterről éppenhogy mellé lőtte, azonban a 23. percben már megszerezte a vezetést a madridi csapat.

Suárez csodás ütempassza után az előbb előkészítő Lemar fejezte be az akciót egy ragyogó góllal, miután 8 méterről a hosszú felsőbe lőtt.

A 27. percben egyenlíthetett volna a Barca, ám Coutinho kapáslövése elkerülte a jobb alsó sarkot.

A katalánok játszottak fölényben, de hiába a nagyobb labdabirtoklás, gólt megint az Atlético szerzett.

Egy gyors kontra után a remekül játszó Lemar kiválóan tálalt Suárez elé, akinek bőven volt helye és ideje megnézni hová lőjön, és Ter Stegennel szemben állva okosan a jobb alsóba helyezett.

Suárez gólt lőtt volt csapata ellen Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

Volt csapata ellen nem is ünnepelte látványosan a találatot az uruguayi csatár, de nagy bajba sodorta a Barcelonát, amelynek kétgólos hátrányból kellett volna innen felálnia. Beszédes adat, hogy a katalán együttes nem tudott kaput eltaláló lövést felmutatni az első 45 percben.

A második félidőben is ott folytatta a Barcelona, ahol abbahagyta az elsőben: birtokolta és járatta a labdát, de fölénye meddőnek bizonyult, helyzetet nem tudott kialakítani. Az Atlético számára a 2-0-s eredmény tökéletesnek bizonyult, Diego Simeone csapatának egyértelműen az volt a célja, hogy ezt az előnyét megőrizze.

A 60. percben megvolt a lehetősége a Barcának, hogy visszajöjjön a meccsbe.

Gavi remek labdaszerzése után a második hullámban érkező Coutinhóhoz passzolt, aki ziccerben rendkívül gyengén lőtt kapura, Oblakról ki sem jött a labda.

A 64. percben éppen a brazil középpályás helyére hozta be Koeman Ansu Fatit, hogy életet leheljen a vérszegény támadójátékba.

Időnként azért az Atlético is megvillant egy-egy kontra során, a 66. percben egy tetszetős Suárez-Joao Félix összjáték után utóbbi lőtt, de pont középre, így Ter Stegen könnyen védeni tudott.

Simeone is változtatott a támadósorban, a remekül játszó Suárezt és Joao Félixet is lehozta, helyükre a Barcelonától visszatérő Griezmann, valamint Correa állt be.

A vendég együttes a hajrában is csak szenvedett, nem tudott helyzeteket kidolgozni, az Atlético viszont kontrából újra betalálhatott volna.

A folytatásban újabb gól már nem esett, a Barcelona tovább folytatja rossz sorozatát, a héten másodszor kapott ki, ráadásul ezúttal sem szerzett gólt. Ronald Koeman állása is egyre nagyobb veszélyben van, könnyen elképzelhető, hogy a következő meccsen már nem a holland szakember ül a katalánok kispadján.

Az Atlético Madrid teljesen megérdemelten győzött és pontszámban beérte a vasárnap pályára lépő, éllovas Real Madridot.

A mérkőzés összefoglalója IDE kattintva megtekinthető.

Megérdemelten győzte le az Atlético Madrid a szebb napokat látott Barcelonát Forrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Burak Akbulut

20Sárga lapGavi
23GólThomas Lemar
44GólLuis Suarez
46Sárga lapRodrigo De Paul
78Sárga lapKoke
Összeállítások
3-5-2
4-2-3-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Real Madrid 38 29 1 8 87-26 61 95
GY
GY
GY
D
D
2.
Barcelona 38 26 5 7 79-44 35 85
V
GY
GY
GY
GY
3.
Girona 38 25 7 6 85-46 39 81
GY
D
V
GY
GY
4.
Atletico Madrid 38 24 10 4 70-43 27 76
GY
GY
GY
V
GY
5.
Athletic Bilbao 38 19 8 11 61-37 24 68
GY
D
V
GY
GY
6.
Real Sociedad 38 16 10 12 51-39 12 60
GY
V
GY
GY
V
7.
Real Betis 38 14 9 15 48-45 3 57
GY
GY
D
V
D
8.
Villarreal 38 14 13 11 65-65 0 53
V
GY
GY
D
D
9.
Valencia 38 13 15 10 40-45 -5 49
V
D
V
V
D
10.
Deportivo Alaves 38 12 16 10 36-46 -10 46
GY
D
V
GY
D
Teljes lista
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!