A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A bajnoki címvédő Ferencváros labdarúgócsapatánál már gőzerővel keresik az öt hónap után kirúgott osztrák Peter Stöger utódját. Az Üllői129.hu nevű oldal úgy tudja, hogy hat jelölt van a kispadra.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a magyar bajnok Ferencvárosnál több külföldi edző is képben van, miután a klub hétfőn menesztette posztjáról Peter Stögert. Az Üllői129.hu értesülései szerint

hat név van a klub vezetői előtt, az első számú kiszemelt az orosz Sztanyiszlav Csercseszov, aki legutóbb hazája válogatottjánál dolgozott szövetségi kapitányként,

és a 2018-as világbajnokságon egészen a negyeddöntőig vezette az orosz csapatot.

A Ferencvárosnál már keresik Peter Stöger utódját Fotó: Koncz Márton - Origo

Rajta kívül többek között Viktor Szkripnik, az ukrán élvonalban szereplő Zorja Luganszk vezetőedzője, Erling Moe, a norvég Molde edzője, valamint Eusebio Di Francesco, az AS Roma korábbi mestere is képben van. Az olasz edző szeptemberben távozott a Verona kispadjáról, ráadásul vele már májusban is tárgyalt a Fradi, de a klubnál akkor Peter Stöger mellett döntöttek.

Az Üllői129.hu megemlített továbbá két másik nevet, akikről a sajtóban eddig nem igazán lehetett hallani a zöld-fehér klubbal kapcsolatban. Így szintén a lehetséges jelöltek között említi a holland Alfred Schreudert, aki Ronald Koeman irányítása alatt a Barcelona másodedzője volt, valamint az ukrán Jurij Vernydubot, aki nagy sikereket ért el idén a Sheriff Tiraspol edzőjeként, ugyanis a moldovai csapat története során először jutott be a Bajnokok Ligája csoportkörébe, ahol a második fordulóban óriási meglepetésre legyőzte a Real Madridot.

Jurij Vernydub nagy meglepetéseket okozott csapatával idén a Bajnokok Ligájában Forrás: AFP/Javier Soriano

Az ulloi129.hu szerint a fradista Facebook-oldal értesülései pontosak, a bejegyzésben leírtak szerint pedig egészen biztosra veszi, hogy az említett hat jelölt közül fog kikerülni a Ferencváros következő vezetőedzője.

A hétvégi fordulóban a Fradit az eddigi segédedző, Máté Csaba irányítja, valamint az edzéseket is ő tartja az új vezetőedző kinevezéséig.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!